HomePolíticaEsquerra Republicana fixa les actuacions estratègiques per transformar les Terres de l’Ebre...

Esquerra Republicana fixa les actuacions estratègiques per transformar les Terres de l’Ebre en una regió d’oportunitats

La Conferència regional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha definit les grans línies estratègiques i d’actuació que conformen el model territorial que estan liderant i implementant els republicans a les Terres de l’Ebre.

Norma Pujol, secretària general de la Federació ha obert la Conferència destacant  que “som un territori orgullós dels seus valors i convençut de les seues oportunitats”.

Albert Salvadó, president de la Federació, ha remarcat que “som aquí per a transformar, per agafar el repte compartit d’impulsar aquest territori i, fugir d’aquells que ens volen portar a fer més del mateix”. En aquesta línia ha convidat tothom a treballar per “provocar un canvi de mentalitat col·lectiva en positiu, per fer de les Terres de l’Ebre un territori que agradi, perquè només els territoris que agraden són capaços de retenir el talent”.

Salvadó ha explicat el treball dels republicans per convertir dos grans reptes com són la protecció del delta de l’Ebre i el tancament de les nuclears, en oportunitats. Pel que fa al primer “apostant per un model de governança compartida que ens asseguri que des del Govern podrem actuar al Delta decididament en les actuacions plantejades en l’Estratègia Delta de la consellera Jordà”. I, d’altra banda, amb el segon repte, amb la creació d’un Fons de Transició Nuclear “per crear llocs de treball, captar empreses i disposar de recursos perquè la zona de Flix, Móra la Nova o Gandesa puguin competir amb altres àrees industrials”.

Una altra gran oportunitat en la qual també s’està treballant és “l’impuls al projecte de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, que permetrà fer compatible tota la nostra estratègia de desenvolupament territorial en valors de sostenibilitat i ambientals, oferint una destinació turística de prestigi i diferenciada, i potenciar el sector agroalimentari”.

L’altre gran eix d’actuació que Salvadó ha destacat és la reindustrialització de les Terres de l’Ebre, “una finestra d’oportunitat que no podem deixar escapar,  en un moment de desglobalització on hi ha grans grups industrials i logístics que miren cap al sud d’Europa”.

Posteriorment a la intervenció de Salvadó les quatre presidències dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre han mantingut una conversa sobre les actuacions i els projectes més destacats que s’estan portant a terme al territori, alguns dels quals també lideren de manera conjunta. “Entenem i treballem les Terres de l’Ebre com un tot, per primera vegada els quatre consells comarcals estan treballant com un sol ens i amb una mirada de gran angular. Tenim sentiment de pertinença i orgull de territori, i tot al voltant d’una sòlida identitat ebrenca, perquè sense idea de pertinença difícilment podrem fer avenços i prendre decisions encertades”. Ha afirmat Joan Roig, president del Consell Comarcal del Montsià.

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, ha tancat la conferència felicitant la Federació de l’Ebre per la feina feta els darrers anys des de les institucions. “Esquerra Republicana ha aconseguit que les Terres de l’Ebre avui dialoguin amb la resta de país amb condicions d’igualtat”.

El conseller ha advertit que les Terres de l’Ebre han d’aprofitar el nou context de reindustrialització d’Europa per estar ben posicionades i rebre noves inversions. A més ha destacat que dins el Pacte Nacional d’Indústria els projectes de les Terres de l’Ebre són claus. L’ampliació del polígon Catalunya Sud i el clúster que es pugui crear al seu voltant, l’impuls al polígon del Molló o també els eixos econòmics relacionats amb la Reserva de la Biosfera  i d’altres nous com l’economia blava, en són un bon exemple.

Lluís Salvadó anuncia la renúncia a l’acta de diputat

El moment emotiu i sentit de la Conferència ha vingut amb el final de la intervenció de Lluís Salvadó, vicesecretari general de Coordinació interna d’Esquerra Republicana i diputat al Parlament, el qual ha reflexionat sobre del model de desenvolupament territorial viscut a les Terres de l’Ebre durant els darrers vints anys, i els fonaments i projectes que està liderant Esquerra Republicana per transformar-lo.

Salvadó ha acabat la seva intervenció anunciant que “aquest és el meu últim discurs, en pocs dies deixaré com a diputat el Parlament, així com altres responsabilitats”;  tot recordant que “d’aquí a uns mesos hauré d’afrontar un judici que en el millor dels casos em podria portar a patir una llarga inhabilitació. I he pensat que és un bon moment per reorientar algunes coses en la meva vida professional”.

Tanmateix, ha reivindicat que “mai deixaré la meva responsabilitat d’estar al costat de la gent d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre, ni de la gent de l’Ebre. Mai plegaré, ni mai renunciaré a aquest territori”. Declaració que ha estat rebuda amb una llarga ovació dempeus de l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.

Galeria d’imatges:

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies