HomeCulturaEufònic 2020 adapta la nova realitat a la seua aposta per l'experimentació...

Eufònic 2020 adapta la nova realitat a la seua aposta per l’experimentació i el diàleg entre disciplines

CULTURA //  Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, s’adapta enguany a la nova realitat sense renunciar a l’experimentació i el diàleg entre disciplines. El certamen manté les dates previstes del 27 al 30 d’agost, amb una programació que aposta per les propostes de petit format i posant en valor la presència d’artistes de proximitat, buscant amplificar propostes artístiques i instal·lacions, amb tele accions en espais “secrets i recòndits” als quals no es podrà accedir. Entre els primers noms anunciats del cartell, amb uns 40 artistes, figuren la conjunció còsmica de poesia i pop d’Enric Casasses amb Don Simon i Telefunken, la veu de Magalí Sare o una instal·lació de Cabosanroque a lo Pati.

El festival, “compromès amb el nostre entorn i la perifèria”, ha hagut de reinventar-se i adaptar-se al nou escenari que ha imposat la crisi del coronavirus, especialment pel que fa a les manifestacions culturals i musicals. Ho ha accentuant el seu gust pel “factor sorpresa” i la innovació “constant” que ja el caracteritzen.

L’organització planteja activitats “més sostenibles i respectuoses”, on la música sonarà a l’aire lliure i amb protagonisme de les arts digitals-performatives en la programació. Això suposarà que la desaparició de les propostes previstes al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita. Per contra, però, s’incorporaran nous espais naturals i urbans.

A banda dels noms ja esmentats, passaran per Eufònic Aurora Buzà i Pere Jou, amb un espectacle escènic i musical sobre la relació entre el cos i la veu; Tarta Relena i les seves dues cantants a capella; Zoon Van Snook, compositor anglès establert a Barcelona que combina sons trobats; o el projecte de joves cantants de rap de Guillamino, Trap Kids.

Paral·lelament, Eufònic Pro, el certamen professional, s’ampliarà amb voluntat renovada i inclusiva, combinant plans de temps flexibles que potencien la connexió i intercanvi de coneixement amb més de 30 professionals, gestors culturals internacionals i artistes catalans, dins d’un format híbrid d’activitats presencials i semipresencials. Per últim, les residències artístiques convocades conjuntament amb el Centre d’Art lo Pati comptaran amb la participació de David Aguilar, Anfer Fernández, Elsa Paricio i Nuno Vicente.

“Amb la complicitat de les institucions, col·laboradors i ajuntaments implicats, pensem que Eufònic 2020 serà un revulsiu i un catalitzador per tornar a fer de comunitat i retrobar-nos al voltant de les arts i la cultura”, manifesten els organitzadors en un comunicat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 79

Últimes notícies