HomeCulturaEufònic celebra la jornada prèvia a Ulldecona amb un espectacle pensat per...

Eufònic celebra la jornada prèvia a Ulldecona amb un espectacle pensat per veure’s a internet

CULTURA // Eufònic celebra este diumenge la jornada prèvia a l’inici del festival, batejada com a Pòrtic Eufònic. En este cas els dos espectacles previstos es fan a Ulldecona, enlloc de la Ràpita, principal seu del certamen. El festival s’ha estrenat amb una instal·lació audiovisual al Castell d’Ulldecona, a càrrec de Marta Verde, titulada ‘Memories‘, que es podrà visitar fins el proper diumenge. En la novena edició, el festival s’ha hagut d’adaptar a les condicions marcades per la pandèmia. En este sentit s’estrenaran projectes anomenats ‘teleaccions‘. Un exemple és ‘Angles Tendres’, que només s’ha pogut veure a través d’internet i que s’ha creat a temps real als trulls de l’antic molí d’oli.

El director del festival, Vicent Fibla, ha comentat que el coronavirus ha condicionat el format. “Ara tot és més complex. Hem hagut de pensar en coses realitzables en fase tres. Són mostres limitades d’aforament, amb distanciaments, a l’aire lliure, o a l’interior amb pocs espectadors”, ha assenyalat.

El confinament però, també ha servit d’inspiració. El resultat ha estat fer propostes creatives en temps real i retransmeses únicament en ‘streaming‘, conegudes com a ‘teleaccions‘. És a dir, sense públic al lloc físic on es duu a terme i amb els espectadors des de casa. Un exemple és ‘Angles Tendres’, de Ferran Fages i Carme Torrent, que s’ha representat des dels trulls de l’antic molí d’oli este diumenge al vespre. El format ha fet que els artistes, a banda dels creadors, també siguin els ulls dels espectadors, ja que han mostrat a la xarxa allò que ells han escollit. “A la vegada és un treball molt fílmic perquè estem pensant des d’on la càmera mira i ens mira a nosaltres, i s’inverteix el punt de vista”, ha apuntat Carme Torrent.

L’altre espectacle de la jornada ha estat la instal·lació audiovisual ‘Memories‘, de la gallega Marta Verde. Verde ha aprofitat les taques d’humitat de les parets del castell per fer-hi un mapatge, sobre el qual hi projecta altres imatges que combina amb sons enregistrats al voltant del Castell d’Ulldecona. “Quan vaig arribar a l’espai vaig voler-lo sentir. Les humitats són una cosa viva en un lloc inert, com són les pedres”, ha raonat. A més, ha creat la instal·lació en tan sols tres dies, ja que havia vist fotografies de l’espai però l’havia pogut conèixer in situ.

El festival donarà el tret de sortida oficial este proper dijous i s’allargarà fins el diumenge 30 d’agost.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 51

Últimes notícies

-->