HomeEsportsEUSES TE, es consolida al territori en l’ensenyament universitari de la Salut...

EUSES TE, es consolida al territori en l’ensenyament universitari de la Salut i l’Esport

EUSES, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, neix a la província de Girona amb l’objectiu d’ampliar l’oferta d’estudis universitaris en els àmbits de la Salut i l’Esport, àmbits ens els quals la societat actual presenta cada cop més interès i genera més demanda de professionals formats. Amb el Campus de Salt totalment consolidat, l’any 2012 l’Escola arriba a les Terres de l’Ebre, territori que sempre ha demandat més oportunitats per als seus joves i que ofereix grans possibilitats ateses les característiques socials i geogràfiques de les nostres contrades. Neix, així, EUSES Terres de l’Ebre, seguint amb l’objectiu de l’especialització en la Salut i l’Esport, i oferint dos Graus Universitaris: el Grau en Fisioteràpia, que s’imparteix a Tortosa, i el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), que ho fa a Amposta. L’acceptació de l’Escola va en augment cada dia, fet que es posa en evidència amb l’increment del nombre de matriculats que, any rere any, confien en la professionalitat i la implicació de l’equip d’EUSES TE. A més, incorpora un nou estudi, la Doble Titulació en CAFE i Fisioteràpia, que engloba els coneixements d’ambdós Graus per donar entrada al mercat laboral a professionals amb preparació metodològica i tècnica avantguardista per contribuir a la millora de la salut i el benestar de les persones.

Finalment, l’any 2016 EUSES arriba a Barcelona, i al seu Campus de Bellvitge imparteix el Grau International Physiotherapy, íntegrament en anglès, i que culmina un procés pel qual EUSES abasta gran part del territori català.

Des que va començar la seva activitat aquell setembre de 2012, més de 900 estudiants de fins a 8 nacionalitats diferents han passat per les seves aules. Aquest curs, més de 120 joves han començat els seus estudis universitaris en l’àmbit la Salut i l’Esport i s’ha assolit per segon any consecutiu el nombre màxim de matrícules de primer curs, fet que consolida l’acceptació de l’Escola, amb l’increment del nombre de matriculats, que any rere any confien en la professionalitat i la implicació de l’equip d’EUSES TE.

Els nostres Graus consten de 4 cursos acadèmics, 5 en el cas de la Doble Titulació, en els quals l’alumne rep una àmplia formació en els diferents àmbits de les Ciències de la Salut. Són estudis amb una gran càrrega d’assignatures pràctiques, ja des de bon començament, a fi que els estudiants puguin adquirir la destresa que necessitaran un cop s’incorporin a la vida laboral. Tot això, és clar, sense deixar de banda les assignatures teòriques que, sens dubte, proporcionen als estudiants tots els coneixements, bàsics i específics, necessaris per poder dur a terme les seves tasques en aspectes tant importants per les persones com són la salut i el benestar.

Respecte al grau en Fisioteràpia en concret, aquest pretén abastir l’alumne, futur professional de l’àmbit sanitari, de tots aquells recursos que en un futur podrà utilitzar en el seu treball diari, a l’hospital, a la consulta privada o en gabinets de fisioteràpia i rehabilitació, escoles d’educació especial, balnearis, centres i residències geriàtriques o bé en algun dels molts altres àmbits d’actuació de la fisioteràpia, i es fa mitjançant les classes teòriques i pràctiques dins la mateixa Escola. Una vegada l’alumne arriba al segon curs acadèmic del grau universitari, compagina les classes teòriques i pràctiques a l’Escola, amb les pràctiques clíniques, que consisteixen en estades clíniques en diferents hospitals i clíniques de les Terres de l’Ebre.

Quant al grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), se segueix el mateix paràmetre que al grau en Fisioteràpia respecte a l’objectiu final de la inserció laboral dels graduats, amb la diferència que als estudis de CAFiE les pràctiques es realitzen el segon semestre del quart curs conjuntament amb el treball fi de grau, fins culminar tots els coneixements i formació adquirits durant el transcurs de la carrera universitària per part dels alumnes. Els llocs destinats per a aquest tast laboral són, entre altres, centres docents, centres d’alt rendiment i d’entrenament esportiu, empreses de gestió esportiva i centres vinculats a la readaptació i a la salut esportiva.

En els primers 10 cursos d’existència, han obtingut una de les titulacions a EUSES TE més de 350 estudiants, convertits ja en professionals de la salut i l’esport. Un cop superat el desè aniversari, durant el qual s’han celebrat molts actes i molt variats per commemorar lo, EUSES TE encara una nova etapa per seguir creixent i consolidant-se.

Les relacions internacionals són molt importants per estar al capdavant de la formació acadèmica, i és per aquest motiu que alguns alumnes d’Euses TE ja han aprofitat la possibilitat i oportunitat de complementar els seus estudis amb una estada a l’estranger gràcies als convenis de col·laboració dels programes de mobilitat Erasmus, Mou i Sicue, tant en pràctiques com en estudis amb universitats de Portugal, Itàlia, Alemanya i Mèxic. A més a més, com ja és sabut, a Euses TE hi ha una gran presència d’alumnes estrangers molts d’ells, de França i Itàlia- que juntament amb la resta dels alumnes que tenim tant de les nostres terres com de la resta de l’Estat, fan d’Euses TE un lloc de trobada de diverses cultures i de diferents maneres de veure, viure i sentir l’experiència de l’ensenyament universitari, fet que enriqueix el dia a dia de la formació tant a dins com a fora de l’escola. Amb el propòsit de seguir formant part de la vida dels nostres Graduats i Graduades un cop han acabat els seus estudis, EUSES TE posa al seu abast eines de millora contínua per ajudar-los a créixer ara ja com a professionals, com són els Cursos de Formació Continuada, o l’Associació de Graduats Alumni-EUSES.

Alumni-EUSES pretén ser un nexe entre l’Escola i els seus Graduats. Proporciona serveis d’Orientació Laboral i també compta amb un bon nombre d’establiments i marques adherides que els proporcionen descomptes i avantatges en productes i serveis de naturalesa diversa (productes per a fisioterapeutes, inscripcions a gimnasos i piscines, espectacles culturals i esportius…). Ara bé, el servei que sens dubte genera més complicitat amb els associats és la Borsa de Treball, que amb més de 1.500 ofertes publicades des de la seva posada en marxa ha contribuït a engegar la carrera professional de molts dels nostres exalumnes, cosa que ha donat com a resultat una alta inserció laboral entre els nostres graduats. Les ofertes són seleccionades amb cura i només adreçades a professionals titulats, a fi d’evitar l’intrusisme laboral que sempre han patit tant els fisioterapeutes com els graduats CAFE. A més, i arran de la pandèmia, apareix Alumni-EUSES Fira d’Ocupació i Orientació Laboral, totalment online, amb l’EUSES Talent Day, que enguany arribarà la tercera edició, i en la qual més de 40 empreses nacionals i internacionals posen el seu estand virtual per tal d’interactuar amb els Graduats i estudiants, oferir-los ofertes de feina, fer entrevistes de treball, etc.

Amb la voluntat ferma de ser un referent en la Salut i l’Esport a les Terres de l’Ebre, EUSES TE organitza seminaris, xerrades, jornades i ponències, tant per al públic en general com per als professionals més especialitzats, de temàtiques diverses i interessants, des de la neurologia i la recerca biomèdica, fins a la preparació física i mental per assolir l’èxit en reptes esportius, sempre a càrrec de professionals de reconegut prestigi en els seus respectius camps.

Finalment, i posant en relleu la implicació dels nostres estudiants i graduats amb el territori ebrenc, aquests participen i col·laboren amb multitud d’actes i esdeveniments esportius, on assisteixen com a voluntaris per poder ajudar en tot allò que necessitin els participants, alhora que posen en pràctica sobre el terreny els coneixements que adquireixen a l’Escola.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 77

Últimes notícies