HomeSense categoriaExhumació i trasllat de les restes del màrtir Francisco Castor de Ciutat...

Exhumació i trasllat de les restes del màrtir Francisco Castor de Ciutat Real al temple de la Reparació de Tortosa

TERRES DE L’EBRE // Segons informa el diari “Tribuna de Ciudad Real” el Bisbat d’aquella ciutat va constituir el passat 24 de juny el tribunal per l’exhumació de les restes del màrtir Francisco Cástor Sojo López, sacerdot operari diocesà, que van ser traslladats el dia 28 a Tortosa. En el moment de la seva mort, aquest sacerdot era l’administrador del Seminari Diocesà de Ciudad Real i va ser assassinat a Valverde a la matinada el 13 de setembre de 1936, segons ha publicat la Diòcesi al seu web.

El Papa Francisco va reconèixer el 2020 el martiri de Francisco Cástor Sojo López i els seus tres companys -Millán Garde Serrano, Manuel Galcerá Videllet i Aquilino Pastor Cambero-, pel que seran beatificats a la catedral de Tortosa el proper 30 d’octubre de 2021. Es tracta de l’últim grup de màrtirs de la persecució religiosa de segle XX a Espanya que pertanyen a la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans.

Amb motiu de la beatificació, el dijous 24 de juny es va constituir en el Bisbat de Ciudad Real el tribunal per l’exhumació de les restes del màrtir, que es trobaven al cementiri de Ciutat Real, i el seu trasllat a Tortosa. El bisbe de Ciudad Real va nomenar jutge delegat per l’exhumació al delegat per a les Causes dels Sants a la diòcesi, Jacinto Antonio Naharro; com a promotor de justícia, a el vicari judicial de Ciutat Real, Bernardo Torres; i, com a notari actuari, a Manuel Ángel Parreño, notari de el Tribunal Eclesiàstic de Ciutat Real. A més, Carlos Comendador, postulador de la causa del martiri i secretari general de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, va ser delegat de tribunal per al trasllat de les restes del màrtir a Tortosa.

“La Tribuna de Ciudad Real” també informa que l’exhumació i trasllat de les restes de Castor ens van fer a l’ endemà, el divendres 25 de juny, quan els forenses van exhumar les restes de Francisco Càstor Sojo al cementiri de Ciutat Real, davant la presència de tribunal de l’exhumació i de diversos testimonis, entre els quals es trobava una neboda-néta del sacerdot martiritzat. Després, es van traslladar al tanatori, on el delegat per a les Causes dels Sants a Ciudad Real, Jacinto Antonio Naharro, va dirigir una oració.

Després del reconeixement de les restes per part dels forenses, es van traslladar al Temple de la Reparació Tortosa, on reposen des del 28 de juny al costat de la resta de màrtirs operaris diocesans.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 85

Últimes notícies