HomeCulturaÈxit de participació en la catorzena edició de la Festa del Mercat...

Èxit de participació en la catorzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça a Amposta

Tanca la catorzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, la festa de recreació històrica que permet que Amposta retrocedeixi fins a principis del segle XX, del 19 al 22 de maig. L’alcalde, Adam Tomàs, feia un agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta nova edició: “La festa ha tornat a complir l’objectiu pel qual va néixer: ser una festa de la gent feta per la gent. A més, és la primera Festa del Mercat que podem celebrar després de la pandèmia i ha tornat a ser un èxit de participació“, deia Tomàs, al que afegia que “de cara l’any vinent, aquest balanç ens emplaça incrementar la partida pressupostaria perquè no s’estanqui en aquest model d’èxit“.

Enguany la Festa del Mercat celebrava el comerç local, pel qual l’alcalde afegia que “la valoració que ens han fet des de moltes tavernes és que el primer dia van haver de reposar menjar i beguda, per això estic convençut que l’impacte econòmic que ha tingut, tant per a les parades i tavernes com per a la resta d’activitat comercial de la ciutat, ha estat enorme“. Pel que fa a la prova pilot dels gots reutilitzables, des de l’organització explicaven que s’han venut al voltant de 15.000 gots. “S’ha notat en la quantitat de plàstic que hem deixat de tirar a les escombraries, però també en la sensació de neteja de la Festa“, seguia el batlle.

Una festa molt participativa

El director de la Festa del Mercat, Jordi Príncep, reblava que “la ciutadania i les entitats cada cop mostren més compromís cap a la Festa, on Amposta es converteix en un plató vivent per tornar cent anys enrere. En cada edició intentem cuidar tots els detalls per ser els més fidels possibles a com era la ciutat dels nostres avantpassats, a qui fem el nostre humil homenatge“.

“Lo Passeig”, on es reuneixen tots els participants en la Festa, seguit de la traca final, van posar punt final a la XIV Festa del Mercat a la Plaça,  una edició on milers de persones van passejar pels carrers, la majoria d’espectacles van penjar el cartell de complet i més de 1.500 bombetes van il·luminat els carrers del nucli antic de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 18

Últimes notícies