HomeSocietatFlix aixeca les restriccions de consum de l'aigua potable

Flix aixeca les restriccions de consum de l’aigua potable

L’Ajuntament de Flix ha aixecat les restriccions d’ús de l’aigua potable. Des de principi de juliol no se’n recomanava beure’n, cuinar o fer llargues dutxes. Les últimes analítiques han confirmat la normalització dels nivells de trihalometans (THM) i l’Agència de Salut Pública confirma que es pot tornar a fer ús de l’aigua de l’aixeta per a totes les activitats.

El consistori continuarà reforçant els controls i el seguiment analític fins que es posen en funcionament els filtres de carboni a la xarxa municipal, una instal·lació prevista per al primer trimestre de l’any que ve. També avancen que es recuperaran les restriccions d’ús de l’aigua potable si el paràmetre de THM torna a descompensar-se.

Com va avançar a l’ACN l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, el cost de la instal·lació de fibres de carboni en un dels dipòsits municipals té un cost d’uns 800.000 euros i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 452.000 euros al municipi per posar esta tecnologia. El municipi agafa l’aigua del riu Ebre a través de la potabilitzadora d’Ercros, però és una planta molt antiga i “no és capaç d’eliminar la matèria orgànica de l’aigua”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 34

Últimes notícies