HomeMedi AmbientGEPEC-EdC presenta 116 informes per aturar projectes eòlics i fotovoltaics "que destrueixen...

GEPEC-EdC presenta 116 informes per aturar projectes eòlics i fotovoltaics “que destrueixen la biodiversitat”

L’entitat ecologista GEPEC-EdC ha presentat 116 documents d’abast per aturar projectes d’energia renovable al conjunt de Catalunya. Del total d’informes, 88 fan referència a projectes de centrals eòliques i 28 a centrals fotovoltaiques. Segons l’entitat, les propostes plantejades principalment al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i al sud de la demarcació de Lleida “destrueixen la biodiversitat, el paisatge i el futur del territori”. GEPEC-EdC insisteix que part de les centrals eòliques i fotovoltaiques es plantegen en zones protegides, on hi ha espècies en perill d’extinció com l’àliga cuabarrada. També recorden l’interès paisatgístic dels espais on es contemplen projectes d’energia verda.

Davant d’aquesta situació, els ecologistes reclamen la derogació del decret 16/2019 i la moratòria dels projectes “clarament insostenibles”. A la vegada, exigeixen una millora de la planificació energètica al conjunt del país.

Aquest mateix dijous, la titular del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’ha compromès a modificar el decret 16/2019 a la tardor.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 89

Últimes notícies