HomeEconomiaGovern destina 13,6 MEUR en ajuts per millorar les infraestructures de gestió...

Govern destina 13,6 MEUR en ajuts per millorar les infraestructures de gestió de residus dels ens locals

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), obre una convocatòria d’ajuts de 13,6 milions d’euros destinats a la convocatòria de subvencions per millorar les infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya. La línia està dotada amb recursos dels fons europeus Next Generation, i les sol·licituds es podran cursar a partir d’esta mateixa setmana.

Els ajuts es destinaran a promocionar les inversions necessàries per a millorar la gestió dels residus municipals pel que fa a la dotació i millora de les infraestructures de tractament i garantir el compliment dels nous objectius comunitaris en matèria de gestió de residus.

En concret, serviran per a finançar projectes d’instal·lacions de tractament de la fracció orgànica de recollida selectiva, millores a les instal·lacions existents; projectes d’instal·lacions de preparació per la reutilització i el reciclatge d’altres fluxos de residus recollits selectivament, com també projectes de millores a les instal·lacions de tractament mecànic i biològic de la fracció restant.

El director de l’ARC, Isaac Peraire ha manifestat que “la voluntat de l’agència és estar al costat dels ens locals per ajudar a finançar la gestió dels residus, sempre tenint en compte la jerarquia, on al capdamunt hi ha la prevenció”. Peraire ha afirmat que “hem de tractar els residus, abans de destinar-los a un dipòsit controlat o a incineració, són fonamentals aquestes plantes i l’enfocament cap a la reutilització” que ha volgut destacar la importància de destinar a estos ajuts part dels ingressos provinents del cànon de residus municipals, “una eina de fiscalitat ambiental que tan bons resultats ha donat i que reivindiquem des del Govern”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 74

Últimes notícies