HomeSense categoriaGuillem Garcia, alumne de l’Escola Villa Retiro, guanya el Premi Gastronòmic Josep...

Guillem Garcia, alumne de l’Escola Villa Retiro, guanya el Premi Gastronòmic Josep Lladonosa

TERRES DE L’EBRE // El passat 25 de maig, es va celebrar el premi Josep Lladonosa a les Borges Blanques. Este premi és considerat com el dels masterchef de la cuina catalana i, este any, el guanyador ha sigut un alumne de l’escola Villa Retiro de Xerta, Guillem Garcia. 

El premi, apadrinat per Josep Lladonosa i els prestigiosos Hermanos Torres, és un certamen que va adreçat als estudiants d’hostaleria de tot Catalunya, amb l’objectiu d’incentivar el talent i la formació dels jóvens i fomentar el turisme gastronòmic a la comunitat. 
El concurs es va distribuir amb una semifinal i una final. Les semifinals es van celebrar durant els mesos de març i abril a les quatre capitals de províncies catalanes. El 20 d’abril es va realitzar una semifinal a Tarragona, on van ser seleccionats, per a passar a la final, un alumne de l’escola d’Hostaleria de Cambrils i dos alumnes de l’Escola de Villa Retiro de Xerta, entre ells, el xef Garcia. 

Cada comarca va seleccionar tres alumnes, i es va arribar a un total de 12 participants en la final. El certamen consistia a elaborar un arròs, tots amb els mateixos ingredients, però cadascú li havia de donar el seu toc personal. Garcia va quedar en primer lloc, seguit d’un alumne de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, d’un alumne de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i d’una alumna de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

El jurat, format per Josep LLadonosa, xef del restaurant 7 portes de Barcelona; Hermanos Torres, xefs dels restaurants Cocina Hermanos Torres de Barcelona amb dos estrelles Michelin; Josep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou, amb una estrella Michelin; Carme Picas, xef del restaurant El Ginjoler i membre del col·lectiu Cuineres i Cuiners Km 0 de Catalunya; Xavier Benet, xef del restaurant Benet de les Borges Blanques; Pere Chias, president del gremi de Restauració de Barcelona i Elena Maestre, membre de la junta de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya, després de tastar els 12 arrossos dels diferents alumnes, van decidir atorgar el premi Lladonosa a Guillem Garcia.

“Sempre he cregut que amb constància, esforç i actitud les coses arriben. Per mi, guanyar este premi, ha estat un procés d’aprenentatge, gestió d’emocions, nervis, pressió, etc. En definitiva, que tot este temps de treball i formació que he dedicat, em dona les eines per a poder fer coses xules a la cuina, i adonar-me que vaig escollir bé l’escola on formar-me” explica el guanyador del premi, Guillem Garcia. 

Per a preparar-se per a la final, va dedicar moltes hores de cuina, tan dintre de l’escola com de manera extraescolar a seua casa: “Vaig fer moltes proves amb texturitzants i productes varis, mirant llibres de grans xefs i intercanviant impressions amb el xef i guanyador de dos estrelles Michelin Fran Lopez”

Pel que fa al premi, Garcia ha guanyat una estada de formació d’un any al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, a més a més, el primer classificat també obté un premi de l’escola Superior d’Hostaleria de Barcelona per a un curs de formació.

Com a conclusió final que extreu el guanyador, figura el reimpuls a la seua carrera de cuiner: “Estic en un moment molt feliç i amb moltes ganes de continuar amb la meua gran passió que és la cuina”

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 73

Últimes notícies