HomeCulturaIgnasi Blanch il·lustra el poema de Vergés ‘Parlo d’un riu mític i...

Ignasi Blanch il·lustra el poema de Vergés ‘Parlo d’un riu mític i remorós’

Onada Edicions acaba de publicar El riu, un àlbum il·lustrat per Ignasi Blanch i que posa imatges a l’icònic poema Parlo d’un riu mític i remorós de Gerard Vergés, un dels grans noms de la literatura catalana i ebrenca del segle xx. Amb este llibre Onada Edicions ha aconseguit “un maridatge d’excel·lència amb un duet extraordinari”, explica el director d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, ja que per una banda compta amb “l’excel·lència literària de Vergés, a través d’un poema icònic i que ha esdevingut quasi un himne”, i per l’altra amb un dels il·lustradors “més importants del moment com és Ignasi Blanch”. Pradilla creu que el resultat “és una obra especial, tant des del punt de vista conceptual com gràficament” i l’editorial n’ha fet una edició molt cuidada amb un llibre gran de 29×29 centímetres, ple de color emoció i sentiment perquè puga arribar a un gran espectre de públic, tant infantil com adult. Pradilla ha ressaltat que en este àlbum il·lustrat trobarem “un Ignasi Blanch policrom que ha sabut reflectir l’atmosfera del riu d’una manera magistral per donar vida als versos de Vergés”.
Pradilla insistix que este llibre pretén “reivindicar” la figura literària de Gerard Vergés, no només des del punt de vista territorial, sinó també contribuir a la projecció de la figura de Vergés fora del territori. “El llibre té una lectura més enllà del territori. La metàfora de la vida que explica Vergés en este poema ha de poder ser entomat pels paladars literaris més sensibles”.
Ignasi Blanch reconeix que ha estat “un repte il·lusionant” il·lustrar Vergés i poder reflectir en el llibre “el paisatge i el riu del qual ens parla Vergés”. Blanch ha utilitzat una gran paleta de colors per “il·lustrar un Delta que té molts canvis de colors”. “Vaig pensar que havia de ser un llibre d’aquells que vols veure sempre, que seduís per la imatge, que es quedés a la memòria”, ha insistit Blanch.
El llibre El riu es presentarà este divendres a les 19.00 hores al saló de plens de Tortosa

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 49

Últimes notícies