HomeSense categoriaInversió milionària de Miquel i Costas a la planta de celulosa de...

Inversió milionària de Miquel i Costas a la planta de celulosa de Tortosa

La fàbrica de Tortosa de l’empresa paperera Celulosa de Levante rebrà una inversió de 12 milions d’euros entre 2019 i 2020, segons ha anunciat el grup industrial Miquel i Costas que invertirà un total de 50 milions d’euros en estos dos anys en diferents plantes del grup per a incrementar un 10% la capacitat productiva.

“Estem preparant la companyia per al futur, amb el creixement de les inversions i dels resultats, malgrat que són moderats, i també amb la pretensió d’ampliar la nostra cartera de productes”, va explicar Jordi Mercader, president del grup Miquel i Costas. La inversió anunciada es desglossa en 30 milions d’euros per a aquest any, entre els quals s’inclouran els 10 destinats a la planta de Mislata, i 20 milions per al 2020.

Els dos milions que es destinaran este 2019 a la fàbrica de la capital del Baix Ebre permetrà aplicar millores mediambientals i millorar-ne les infraestructures, A més este 2019, Miquel i Costas preveu invertir 7 milions a la fàbrica del Besòs (Barcelona) per a millores tecnològiques; 1,5 en la de Capellades (Barcelona) per a nova maquinària i automatitzar processos, a més de 4 per a infraestructura i millorar edificis, i un milió per a adquirir maquinària.

Per al 2020, la inversió a la fàbrica de pasta de paper de Tortosa serà més forta, ja que rebrà 10 milions per implantar una nova tecnologia de recuperació del licor negre, un subproducte químic. A més l’any vinent hi haurà també una inversió de 7 milions per ampliar el polígon de Barquera a Capellades amb un magatzem automàtic i l’ampliació de la superfície productiva.

L’empresa va facturar 259,3 milions d’euros el 2018, un 6,7% més, i el resultat net va ser de 37,3 milions, un 0,6% més, mentre que la xifra de negocis ha crescut un 12,4% i el benefici net un 0,2% durant el primer trimestre de 2019.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies