HomeEsportsJoan Ferrer, segon a la prova inaugural de Boñar de la Lliga...

Joan Ferrer, segon a la prova inaugural de Boñar de la Lliga Nacional de Força

Només el tetracampió de la Lliga Nacional de Força ha pogut superar a l’actual campió Joan Ferrer, en la prova inaugural de l’edició del 2021. La competició ha constat de cinc exigents proves. La primera l’arrossegament de camió de 13,5 tones amb una corda al llarg de 20 m en un temps màxim de 90 segons.

A continuació es van disputar, el passeig del granger, arrossegant dos artefactes de 140 kg cadascun, la distància més gran possible en un temps màxim de 60 segons. La tercera va ser el llançament de la Bola LNF, amb una bola de 7,260 kg,, amb tres llançaments per part de cada atleta. En la cuarta els participants havien de mantenir amb les dos mans a l’alçada de la cara un barril de 24 kg el major temps posible, per finalitzar amb la quinta, combinada amb bolcada de cotxe, amb recorregut de vint metres amb un diferencial posterior de furgoneta a les mans (124 kg) en el menor temps possible, per a posteriorment bolcar un automòbil d’uns 900 kg de pes, en un temps total de 90 segons.

El gallec Roberto Rodríguez, es va imposar en tres de les cinc proves per endur-se la victòria, però només amb quatre punts de diferència sobre l’actual campió d’Espanya, el deltebrenc Joan Ferrer. En aquest Primer Torneig van participar els vuit atletes classificats per a aquesta Lliga Nacional de Força.

La competició es va decidir en l’última prova, després que Joan Ferrer, s’havia imposat en la primera i segona. Roberto Rodriguez va sumar un total de 56 punts, per davant del deltebrenc amb 52. El madrileny Pedro Cordón va ser tercer amb 42, i a continuació es van classificar,  Miguel Angel Caldentey amb 33; Arnau Sala, 30; Daniel Aroca, 23; José Vicente Barcelona, 20, i Alberto G. Arteche, 19.