HomeSocietatJoan Panisello ja disposa a Jesús del seu Espai Museu per a...

Joan Panisello ja disposa a Jesús del seu Espai Museu per a mostrar la seua obra artística

L’Espai Museu Joan Panisello, situat a l’edifici de l’antic col·legi de la Immaculada, a Jesús, ja és una realitat, després que s’inaugurés el passat 9 de juliol, en un acte que va comptar amb prop d’un centenar de persones.

Este projecte, iniciat l’any 2015, mostra una col·lecció de 50 obres cedides pel ceramista jesusenc, conegut internacionalment, com a obsequi a la ciutadania del seu municipi. S’hi exposen les sis etapes creatives de la vida de Panisello com a artista, un cop va dixar la seua professió de mestre, des dels seus inicis, amb les obres simètriques, fins a murals, escultures, ceràmiques en volums o col·leccions de Binomi Abre-Home, Ovnis en Família, Raku i Esteles de Vida.

“Cronològicament, un cop hi entres, ja tens el primer estand, amb les obres simètriques; que només n’hi ha un, d’estand, perquè gairebé no en tinc cap, ja que la major part se’n van anar fora i me’n queden molt poques. Però a sobre hi ha una explicació de com passo d’una peça concèntrica, simètrica, clàssica, típica, d’estes que surten del torn, als dos prestatges del costat, que són les asimètriques, i probablement per les que m’han donat més premis a la meua vida”, explica Panisello, en declaracions a Canal Terres de l’Ebre.

Després venen les de Raku, “amb les que he xalat moltíssim”; tot seguit, “les dels arbres, que n’hi ha dos i uns plafons que les acompanyen, i al primer pis, al costat d’una finestra que dona a l’Eucaliptus de Jesús, arbre protegit, monumental i preciós, hi ha una peça que vaig fer allà”.

Al llarg de l’exposició també s’explica tot el procés de creació que viu l’artista a l’hora de confeccionar les seues peces, i també quins són els materials que utilitzava. “M’agrada fer pedagogia de tot allò que faig, i aquí, a l’Espai Museu Joan Panisello, hi ha un conjunt de fotografies que expliquen com passo d’unes a les altres. També s’il·lustren les planxes per a fer peces dels arbres fins que surten del forn”.

En este sentit, passejant per la sala, no només es pot conèixer algunes de les peces que configuren la col·lecció de Joan Panisello, sinó tota la feina que hi ha al darrere, la metodologia emprada, també l’arxiu documental personal de l’artista, amb dotze llibres editats a Romania amb fotografies d’obres seues, a més de revistes, catàlegs, cartells, material audiovisual, fotografies, publicacions del camp de l’art…

Jesús ha aconseguit ampliar el seu patrimoni cultural gràcies a la donació de Panisello, a la qual ara s’hi suma esta sala d’exposicions permanent. Als seus 78 anys, el ceramista de Jesús compta, a les seues espatlles, amb més de 300 exposicions i reconeixements, ha guanyat 32 premis nacionals i internacionals -entre els quals, Membre Acadèmia Internacional de Ceràmica i Creu Sant Jordi 2021-, i ara disposa d’un espai-museu al seu nom, però apunta que encara “em queden coses a fer. Mentre la vida ens acompanye, l’acompanyarem i procurarem donar vida”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies