HomeEntrevistesJoaquim paladella (PSC), “Ara cal pensar en un govern fort i que...

Joaquim paladella (PSC), “Ara cal pensar en un govern fort i que prenga decisions amb convicció”

Pregunta: S’esperava que es convoquessen eleccions anticipades?

Resposta: La veritat és que no. Pensava que s’aprovarien els pressupostos perquè no hi havia cap situació que fes pensar que s’acabarien convocant eleccions. Creiem que el Hard Rock no seria un problema, i ens va sorprendre.

P: El Hard Rock ha estat el veritable motiu pel vot contrari dels Comus, o hi ha més coses al darrere?

R: No crec que siga el motiu principal, el Hard Rock. Se parlava d’altres assumptes, com ara l’Ajuntament de Barcelona i la voluntat del grup de Colau d’entrar al Govern. Però el que és evident és que és la funció del president del Govern de la Generalitat trobar els suports als pressupostos. Nosaltres creiem que no era convenient a Catalunya que hi hagués eleccions però és cert que hem tingut un govern dèbil i poc dialogant. A la vegada, crec que hi ha una tendència perillosa a portar les negociacions al límit i fins a l’últim moment, i això ha sigut clau per a anar a eleccions al final. Ara cal que surta un govern fort que puga decidir i governar amb decisió.

P: Amb les eleccions catalanes, sembla que també han caigut dels pressupostos de l’Estat.

R: Una altra mala notícia per a Catalunya, perquè els pressupostos de l’Estat haguessen sigut bons, amb inversions importants. Ara tenim una realitat que és que no hi ha pressupostos a la Generalitat i l’Estat haurà de prorrogar-los, no hi sortim guanyant. No entenc però, alguns missatges d’ERC, de fa mesos, ja en clau electoralista, i em fa dubtar molt sobre el seu posicionament.

P: Quin balanç fa de la legislatura?

R: Va començar amb un pacte entre ERC i Junts, amb el suport de la CUP. Aviat se va perdre el suport i van aparèixer també fortes friccions internes. S’ha acabat amb un govern dèbil, que no s’ha atrevit a prendre decisions per por a perdre suport electoral. I ho veiem: no s’han fet inversions per a la sequera, no hi ha hagut impuls a renovables i no es vol afrontar els problemes de país. I passa el temps i seguim amb els mateixos problemes, però cada cop són més greus.

P: Li agradaria repetir com a diputat?

R: Molta gent de la federació m’ha dit que volen que repetisca. La veritat és que estic content amb la faena que hem fet des del grup parlamentari. Jo crec que el més important és que l’Ebre estiga al lloc que li correspon i estar ben situats a les llistes per a fer arribar totes les inquietuds del territori a la cambra. Jo estic disposat a continuar. Però si és algú altre, tindrà tot el meu suport.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 19

Últimes notícies