HomeEducacióJoel Reverter i Joan Antoni Forcadell són els guanyadors del Premi de...

Joel Reverter i Joan Antoni Forcadell són els guanyadors del Premi de Recerca Jordi Fontanet

Amb el projecte de recerca local “Edició de l’obra dramàtica completa de Sebastià Juan Arbó”, Joel Reverter Lainez i Joan Antoni Forcadell Sánchez han estat reconeguts amb el IV Premi de Recerca Jordi Fontanet, que divendres es va entregar a l’Espai km 0.

L’alcalde, Adam Tomàs, destacava la passió amb la qual els guardonats investigaven sobre la figura d’Arbó, la mateixa, segons deia, que caracteritzava a Jordi Fontanet. “Arbó va tenir un impacte important en la cultura d’Amposta i de tot el país, i que dos persones d’una altra generació estiguen treballant sobre l’escriptor, en el 120è aniversari del seu naixement, és de gran rellevància”, deia el batlle, tot afegint que “hem aconseguit posar en valor la cultura en les diferents generacions de la nostra ciutat”.

En esta edició es van presentar dos treballs d’investigació, dels quals el Jurat, format per persones tècniques en cultura i història i de l’Arxiu Municipal, en destacava l’interès i la temàtica. De l'”Edició de l’obra dramàtica completa de Sebastià Juan Arbó”, argumentaven la qualitat i l’interès filològic i històric de l’estudi de l’obra dramàtica i teatral de Sebastià Juan Arbó, així com la importància de difondre estos coneixements inèdits a la ciutat i al conjunt d’estudis literaris i filològics sobre escriptors de les Terres de l’Ebre.

Posteriorment a l’entrega del premi, es va presentar el llibre ‘El ángel se durmió de Sebastià Juan Arbó, el treball d’edició, estudi i notes del projecte de novel·la i l’avançament editorial a càrrec del filòleg Joan Antoni Forcadell, que es va emportar el III Premi de Recerca Jordi Fontanet.

El Premi de Recerca Jordi Fontanet té com a objectiu premiar un projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d’especial interès per la ciutat.

L’Ajuntament d’Amposta s’encarrega de publicar l’obra premiada i es reserva el dret de fer-ho de forma completa, en format paper o en suport digital. El guardó, que és de caràcter biennal i té una dotació de 3.500 euros, està dedicat a memòria de l’investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l’any 2017 amb l’objectiu de fomentar la investigació sobre la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 88

Últimes notícies