HomeSense categoriaJunts per Catalunya impulsa la rebaixa de l’IVA dels serveis funeraris del...

Junts per Catalunya impulsa la rebaixa de l’IVA dels serveis funeraris del 21% al 10%

La comissió d’Hisenda ha aprovat aquest dimarts una Proposició no de Llei de Junts per Catalunya per reduir el tipus impositiu dels serveis funeraris. El portaveu econòmic de JxCat al Congrés, Ferran Bel, ha defensat “una rebaixa del 21% de l’IVA actual al 10%, fet que suposa un estalvi d’entre 300 i 500 euros per família”, i ha explicat que els costos d’aquesta reducció es repartirien al 50% entre l’Estat i les autonomies. A més, ha recordat que els països de l’entorn europeu tenen un IVA superreduït o fins i tot exempt per als serveis funeraris. 

En la seva intervenció, el diputat ha assegurat que les assegurances de vida cobreixen aproximadament el 50% de les famílies, mentre que l’altre 50% es troba en una situació més vulnerable: “Per a les famílies amb rendes més reduïdes és imprescindible aquesta rebaixa”. Bel ha destacat que la situació post-Covid, a més d’afectar les finances públiques, ha produït un “moment delicat” per a l’economia familiar “i no es pot obviar”. 

Cal destacar que la mateixa iniciativa es va aprovar el març de 2017 també ha instàncies d’aquesta formació, però sense arribar a aplicar-se. Per això, Junts per Catalunya ha tornat a presentar al Congrés aquesta Proposició no de Llei i que ha tornat a sortir endavant. “Lamentem que PSOE i PODEM hagin votat en contra quan el 2017 van votar-hi a favor, quan no eren al Govern”, ha dit Bel, que espera que aquesta vegada es compleixi el mandat de la Cambra. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 71

Últimes notícies