HomePol铆ticaJunts per Tortosa denuncia que la CUP lliura gratu茂tament les societats al...

Junts per Tortosa denuncia que la CUP lliura gratu茂tament les societats al govern municipal

El govern municipal del PSC i ERC portar脿 al proper ple extraordinari la proposta de repartiment de les societats municipals, atorgant-se m茅s de la meitat dels representants i obtenint aix铆 una majoria absoluta que no tenen al ple, convertint, per tant, en irrellevants al grup majoritari de Junts per Tortosa i a la CUP. 脡s per aix貌 que Junts per Tortosa ha denunciat p煤blicament l鈥檃ctitud 鈥poc democr脿tica鈥 de l鈥檃lcalde Jordan, que ignora la representativitat obtinguda pels grups municipals al ple de l鈥橝juntament i obvia la voluntat dels votants.

El senyor Jordan el que fa amb aquesta proposta 茅s atribuir-se una majoria a les societats que no t茅 al plenari i converteix en irrellevants els grups de l鈥檕posici贸鈥, ha manifestat Meritxell Roig茅, portaveu de Junts per Tortosa, qui ha advertit que 鈥la CUP lliura gratu茂tament les societats al govern municipal i ser脿 irrellevant el que votin els propers quatre anys, perqu猫 sempre es far脿 el que decideixi el govern del PSC i ERC, aquesta votaci贸 de dilluns representa un S脥 a tot el que dugui a terme el govern municipal a les societats鈥.

Roig茅 ha recordat que “el passat mandat el seu grup complia escrupolosament amb la proporcionalitat que tenia al plenari” ha dit la cap de l’oposici贸. Junts per Tortosa comptava amb 7 de 21 regidors al ple i amb un ter莽 dels representants a les societats. 鈥脡s un desprop貌sit, 茅s la primera vegada a la hist貌ria que un govern que no t茅 majoria absoluta al ple s铆 que el tindr脿 a les societats mercantils鈥, ha denunciat Roig茅. 鈥No entenem com l鈥檃ssemblea de la CUP, que sempre ha estat molt bel路ligerant a les societats, especialment a les sanit脿ries, ara dona un nou xec en blanc al govern del PSC i ERC鈥, ha q眉estionat la portaveu, advertint que 鈥a partir d鈥檃ra de res servir脿 el vot en contra de la CUP a l鈥檃provaci贸 dels pressupostos o a qualsevol privatitzaci贸 que el nou govern pugui dur a terme a les societats鈥.

D鈥檃questa manera, el govern municipal preveu assignar 4 representants a Junts per Tortosa, 4 al PSC, 2 a ERC i 1 a la CUP a GESAT, EPEL, Tortosa Salut, TortosaSport i Tortosa Media. Pel que fa a la EMSP, on nom茅s s鈥檋an de nomenar 5 representants, Jordan n鈥檃torga 1 a la CUP, 1 a ERC, 2 al PSC i nom茅s 1 a Junts per Tortosa, obviant novament quina 茅s la formaci贸 majorit脿ria i guanyadora de les eleccions. 鈥L鈥檃lcalde dona la mateixa representativitat a un grup amb 10 regidors que a la CUP, que nom茅s t茅 1 regidor鈥, ha lamentat novament la portaveu.

Uns nomenaments que arriben molt tard

Meritxell Roig茅 tamb茅 ha lamentat que “fins el 31 de juliol, regidors i exregidors de Junts per Tortosa estaran al capdavant de les societats, havent d鈥檃ssumir la signatura dels pagaments a prove茂dors i les n貌mines del personal i ha lamentat la inacci贸 del nou govern municipal” ha denunciat. 鈥Han passat m茅s de 40 dies des de la investidura, quan hi ha un canvi de govern cal ser diligent i no demorar el trasp脿s鈥, ha recordat la portaveu de Junts per Tortosa, qui ha explicat que 鈥un cop ens van notificar la representativitat de cadascun dels grups i ens van sol路licitar el nomenament vam fer-lo arribar en menys de 48h, fent constar, per貌, que no est脿vem d鈥檃cord amb la proporcionalitat鈥.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

17 + = 27

脷ltimes not铆cies