HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catJunts reactivarem Tortosa

Junts reactivarem Tortosa

OPINIÓ // A poc a poc, Tortosa i les Terres de l’Ebre hem anat recuperant part de la nostra activitat habitual després d’haver patit els moments més durs d’una situació de pandèmia que cap de nosaltres podia imaginar. Passada l’etapa més complexa, cada vegada som més a prop d’un retorn a una certa normalitat, encara que pel camí ja haguem hagut d’adoptar, per un temps que segurament s’allargarà uns quants mesos, unes mesures de protecció individuals que també esdevenen col·lectives.

Però malgrat que la llum ja brilli amb més intensitat que fa dos mesos i escaig, cal que tots i totes recordem que hem viscut una crisi sanitària que ha comportat la mort d’algunes persones al nostre territori, i que es pot reproduir si no fem bé les coses. Per això cal que seguim sent curosos quan es tracti de respectar les normes fixades, que hi són pensant en el bé comú més preuat: la salut de totes les persones, especialment la de les més vulnerables a malalties tan agressives com ha demostrat la Covid-19.
Aquesta situació ha comportat que des de l’Ajuntament de Tortosa haguem fet un esforç important per aturar l’expansió, en primer lloc, i per fer front a les conseqüències socials i econòmiques, posteriorment. Ens hi vam posar a treballar des del primer minut, abans fins i tot que el Govern espanyol decretés l’estat d’alarma. Un seguit d’accions amb les quals vam treballar per evitar més contagis, per respondre a les necessitats més bàsiques, i també per contribuir a mantindre l’economia local davant les conseqüències que la paralització feia preveure en les activitats econòmiques.

Totes aquestes mesures fetes o plantejades per mantindre una societat cohesionada i activa formen part del Pla de reactivació econòmica i social de Tortosa, que hem volgut anomenar ‘Reactivem Tortosa’. A dia d’avui inclou més de 175 accions de diversos àmbits, que han marcat i marcaran les passes del govern municipal durant els pròxims mesos. Un document viu, dinàmic, en el qual inclourem les mesures que se’ns puguin plantejar en qualsevol moment per atendre les necessitats que es presentin, i que té especial atenció per les qüestions socials i assistencials, així com les que pertoquen a l’activitat econòmica en un sentit ampli.
Reactivem Tortosa suposa un repte important per a l’Ajuntament, tant logístic com pel cost que representa per a les arques municipals, superior als 3 milions d’euros. Una despesa necessària per tornar a recuperar el dinamisme, en col·laboració amb els agents econòmics de la ciutat, al mateix temps que responem a les necessitats de la ciutadania que més ho necessita, de la mà també de les entitats assistencials.

En aquest sentit, hem duplicat les aportacions a les entitats socials, i hem més que doblat la partida destinada a ajudes socials i pobresa energètica que presta l’Ajuntament. D’altra banda, també hem doblat les ajudes a les entitats esportives i culturals de la ciutat. I a més a més, per tal d’ajudar a reactivar el comerç local, hem creat una línia d’ajudes a les empreses i autònoms i hem endegat una campanya de promoció del comerç i el turisme, que inclou mesures com la gratuïtat de la zona blava durant una hora d’estacionament. Mesures amb les quals volem contribuir a la reactivació del comerç i l’activitat econòmica de la ciutat, i que tramitem des de la nova Oficina Covid Tortosa, que hem creat des de l’Ajuntament per agilitzar les ajudes previstes.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 41

Últimes notícies

-->