HomePolíticaJunts revalida la majoria absoluta a l'Aldea amb Xavier Royo al capdavant

Junts revalida la majoria absoluta a l’Aldea amb Xavier Royo al capdavant

Junts per l’Aldea va repetir majoria absoluta aconseguint els sis regidors que ja ostentava la força encapçalada per Xavier Royo des del 2019. ERC que optava a recuperar l’alcaldia amb Toni Gilabert com alcaldable, va perdre un dels seus cinc regidors. L’acta de regidor que ha perdut ERC anirà a mans del candidat socialista que entra a l’ajuntament de la població del Baix Ebre, ara amb tres formacions representades al plenari.

La diferència ha estat notable amb gairebé vint punts de distància entre les dos formacions. Mentre la formació encapçalada per Royo ha recollit el 52’5% dels sufragis (un 3% més superior als anteriors comicis), Esquerra ha baixat substancialment perdent gairebé un 10% del recolzament de la població passant d’un 42’35 % a l’any 2019 al 33’41% del 2023. La resta, el 12’03%, ha recaigut en la formació dels Independents per l’Aldea (PSC), el que li suposa entrar amb un regidor.

L’electorat s’ha mobilitzat menys que en les darreres eleccions, un 3’2% per baix respecte al 2019. Aquest cop han estat un 72,4% qui han dipositat el seu vot a les urnes de l’electorat aldeà. No obstant això, ha estat un dels llocs de Catalunya on més han exercit el vot, superant amb un 16,9% la mitjana de tota Catalunya (55’5 %).

Així doncs, la constitució de l’ajuntament tindrà a: Xavier Royo (Junts), Irene Negre (Junts), Josep Franch (Junts), Anna Isabel Blanch (Junts), José Caballé (Junts), Berta Royo (Junts); Toni Gilabert (ERC), Estefania Blanch (ERC), Albert Borràs (ERC), Montse Cervellera (ERC); Juan Pedro Linares (IPA-PSC).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 6

Últimes notícies