HomeEconomiaLa bretxa salarial de gènere baixa per cinquè any consecutiu

La bretxa salarial de gènere baixa per cinquè any consecutiu

La bretxa salarial de gènere baixa per cinquè any consecutiu a Catalunya des del 2019 que es va situar en un 20,6%, el valor més baix de la sèrie històrica, i que recull dades des del 2008, segons un informe elaborat per l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Les dones catalanes van cobrar prop de 500 euros menys al mes que els homes. El descens d’1,5 punts respecte al 2018 s’explica per l’increment del Salari Mínim Interprofessional, que va créixer un 22,3% aquell any. Així doncs, el sou de les dones va pujar un 3,1% i el dels homes un 1,1%. En este sentit, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge han reclamat adaptar l’SMI a la realitat catalana, i apujar-lo fins als 1.200 euros.

Durant el 2019 es va seguir la tendència a la baixa dels darrers anys d’este indicador, que s’ha escurçat prop de 5,4 punts percentuals entre 2014 i 2019, passant del 26% al 20,6%. Tot i esta dinàmica, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha advertit que a este ritme es trigarà entre 25 i 30 anys a erradicar la bretxa salarial.

“No podem ser complaents, ja que continua sent una xifra intolerable que disminueix a un ritme massa lent, tan sols 4,8 punts percentuals de descens en aquest període de tretze anys”, ha dit Verge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 20

Últimes notícies