HomeSense categoriaLa cambra de Comerç de Tortosa dona suport a l'empresariat en adaptació...

La cambra de Comerç de Tortosa dona suport a l’empresariat en adaptació al post Brexit

TERRES DE L’EBRE // Prop de 70 representants d’importants empreses a les Terres de l’Ebre van ser assessorats per experts en l’àmbit internacional en una jornada conduïda per l’advocada i representant duanera, assessora jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Tortosa Mata Torrents, i la responsable de comerç internacional i desenvolupament de negocis de la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya al Regne Unit Bonita Bhandari.

Després de més de tres anys avaluant l’impacte del Brexit, i preparant a les empreses per un moment transcendent per la seua activitat des del punt de vista de relació comercial internacional, esta sessió va servir per a definir, de manera senzilla i pràctica, les línies estratègiques que cal que seguisquen les empreses del territori per continuar o iniciar la relació comercial amb el Regne Unit en este nou escenari.

L’advocada i representant duanera, assessora jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Tortosa Marta Torrents, va exposar les línies de l’operativa internacional en les que les empreses hauran d’interactuar en este nou escenari, sobretot, tenint en consideració que UK és un nou tercer país, i emergeix l’àmbit duaner en esta nova situació. Això comporta que les empreses hagen de repensar els seus acords comercials, la utilització dels Incoterms, revisió de la logística i sobretot la documentació que es precisa per fer d’aquestes operacions un èxit.

Cal destacar que la Cambra de Tortosa dona suport en la tramitació del REX que és el nou requeriment que es precisarà per acreditar l’origen de la mercaderia en l’àmbit preferencial, i que permetrà l’entrada dels productes amb aranzel zero.

D’altra banda, Bonita Bhandari, va destacar els sectors on hi ha major interacció entre Europa i Regne Unit, i sobretot les possibilitats per a les empreses de la zona en l’àmbit agroalimentari. També va comentar els punts claus del nou acord entre UK i UE, i que comporten l’anul·lació d’aranzels entre les transaccions comercials de les parts. Finalment, va valorar el suport que efectuen les Cambres, en les accions d’informació i divulgació a les empreses.

Per la seua part, els representants de les Cambres de Comerç; Francesc Minguell de Tortosa, Josep Baiges de Reus i Josep Mª Rovira de Valls, van voler remarcar el paper que han de tenir les Cambres de Comerç d’avant aquest nou escenari, i el suport que poden oferir a l’empresariat interessat a continuar o iniciar una relació comercial amb el Regne Unit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 18

Últimes notícies