HomeSocietatLa catalana Balfegó i Toyota, premiades pel 'Círculo empresarial Japón-España'

La catalana Balfegó i Toyota, premiades pel ‘Círculo empresarial Japón-España’

La VI edició dels Premis Keicho d’Innovació i Tecnologia, organitzats anualment pel Círculo Empresarial Japón-España sota la Presidència d’Honor de S.M. el Rei Felip VI, ha guardonat l’empresa espanyola Balfegó pel seu conveni amb el centre tecnològic basc AZTI per impulsar la sostenibilitat i digitalització en els processos productius de la pesca de la tonyina roja. Amb Balfegó ha estat premiada l’empresa japonesa TOYOTA pel seu compromís amb la sostenibilitat i els seus esforços per combatre el canvi climàtic.

Amb aquest homenatge a Toyota i Balfegó, el Círculo Empresarial Japón-España “vol reconèixer dues empreses que no només destaquen pels seus esforços innovadors, sinó que han fet un pas més enllà, i han centrat una part important dels seus recursos en projectes potenciadors de la sostenibilitat i les pràctiques responsables amb el medi ambient. Amb la urgència que presenta el canvi climàtic, el Círculo Empresarial Japón-España ha destacat la importància de reconèixer els qui estan disposats a transformar els seus negocis, desenvolupant tecnologies per mitigar les conseqüències de l’escalfament global”.

Després de rebre i agrair el premi, Manel Balfegó, cofundador de la companyia, va destacar: “L’essència de la nostra empresa no es pot entendre sense la nostra vinculació, aprenentatges i valors adquirits de la cultura japonesa, amb els quals ens sentim molt identificats a a través del punt de connexió que és la tonyina roja, el “Hon Maguro”, amb què compartim amor, passió i respecte”.

D’altra banda, Juan Serrano, director general de Balfegó, va destacar en el seu agraïment que “des de Balfegó, treballem per garantir la continuïtat de la tonyina roja per a les generacions futures. Agraïm aquest reconeixement que serà un esperó per continuar desenvolupant iniciatives d’R+D que beneficiïn la pesca, l’espècie i la qualitat del nostre producte”.

Balfegó, empresa especialitzada i líder mundial en captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina roja, treballa des de fa anys per impulsar la investigació, el desenvolupament i la valorització de nous productes lligats a la tonyina roja. Entre altres aspectes, l’empresa persegueix aprofundir en la sostenibilitat i digitalització dels processos productius de la tonyina roja, la qualitat del producte final, i l’autenticació i la traçabilitat, punts en què Balfegó ha estat pionera al sector pesquer.

La gal·la d’entrega d’aquests premis, dirigida per Jorge Lasheras, president del Círculo Empresarial Japón-España, va reunir ahir representants d’institucions i corporacions rellevants, tant japoneses com espanyoles, a l’Hotel Wellington de Madrid. Va destacar la presència del primer ministre de l’Ambaixada del Japó a Espanya, Minami Shinji; el secretari general de la CEOE, José Alberto González Ruiz, i l’ambaixador i secretari general de la Fundació Espanya-Japó, Ramón María Moreno. L’acte també va comptar amb la presència telemàtica de l’Ambaixador d’Espanya al Japó, Fidel Sendagorta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 29

Últimes notícies