HomeSuccessosLa CGT Terres de l'Ebre denuncia a les Ambulàncies Egara per l'ús...

La CGT Terres de l’Ebre denuncia a les Ambulàncies Egara per l’ús d’un desinfectant no autoritzat

La CGT Terres de l’Ebre ha denunciat l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara davant d’Inspecció de Treball per l’ús d’un producte no autoritzat pel govern espanyol per desinfectar les ambulàncies. En un comunicat, el sindicat ha afirmat que el desinfectant no forma part dels 40 productes viricides autoritzats pel ministeri de Sanitat i que també ho ha corroborat a través del fabricant. Davant d’esta situació, els tècnics de les ambulàncies ebrenques han anunciat que aturaran l’activitat imminentment si l’empresa o el Departament de Salut no millorar les condicions laborals, ja que consideren que estan “posant en risc” la salut de treballadors i pacients.

La plantilla de l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL denuncia la manca de mesures de seguretat amb què treballen arran de l’emergència sanitària. “Ens veiem exposats cada dia i cada hora de la nostra feina a la problemàtica del coronavirus, transportant a persones vulnerables al contagi i amb alta probabilitat de tenir problemes greus. Per tant, no només treballem amb la possibilitat de patir el contagi sinó que fins i tot, hem pogut ser transmissors del virus a persones vulnerables”, han lamentat des del sindicat.

En el comunicat, també es queixen que no han rebut formació presencial de com desinfectar els vehicles ni de com gestionar els residus generats, així com tampoc se’ls ha informat de com actuar davant d’un cas sospitós. A més, han assegurat que els “pocs” correus que reben són contradictoris amb els del SEM.

A banda, també han subratllat que treballen amb materials de protecció que no estan homologats, perquè en la majoria de casos, diuen, procedeixen de donacions particulars. “L’única resposta que ens dona l’empresa és que vivim en l’excepcionalitat i tot val. Una resposta del tot intolerable”, han valorat els sindicalistes. Per tot plegat, els treballadors no descarten aturar l’activitat si l’empresa o el Departament de Salut no millora les mesures de seguretat.

Cal recordar que esta mateixa setmana la CGT de l’Ebre, però també la del Camp de Tarragona, denunciaven la mateixa empresa d’ambulàncies per “les greus mancances i deficiències tant a nivell d’EPI com de mesures de prevenció i protecció” que s’estaven donant als treballadors, així com la falta d’higiene als vehicles i als centres de treball.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies