HomeSocietatLa CHE digitalitza els fotoplans del vol cartogràfic de l'Ebre de 1927

La CHE digitalitza els fotoplans del vol cartogràfic de l’Ebre de 1927

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha adjudicat els treballs de tractament digital i integració al sistema d’informació territorial SITEbre dels “històrics” fotoplans del vol cartogràfic del riu que la Compañía Española de Trabajos Fotogramétricos Aéreos van fer el 1927, el primer d’estes característiques que es va fer a Espanya.

El projecte, amb un termini d’execució d’un any, vol “recuperar i fer valer esta informació i patrimoni” perquè es puga incrementar el coneixement de la conca del riu amb les eines tecnològiques actuals. El pressupost és de 106.480 euros.

La Compañía Española de Trabajos Fotogramétricos Aéreos (C.E.T.F.A.) va fer un vol fotogramètric amb positius (fotoplans) a escala 1:10.000 sobre una extensa zona de la conca del riu Ebre. El vol va cobrir un total de 49 de les 217 fulles a escala 1:50.000 en què s’inscriu la conca hidrogràfica, uns 12.300 quilòmetres quadrats.

Es digitalitzaran els 655 fotoplans, “pioners i de valor cartogràfic i geogràfic excepcional” que es poden aplicar a la investigació ambiental i territorial com les dinàmiques de processos, l’evolució del paisatge, els canvis d’ocupació i usos del sòl, els espais fluvials en estat previ a la constricció de grans obres hidràuliques, i altres estudis multitemporals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 46

Últimes notícies