HomeFestesLa científica catalana Neus Sabaté, pregonera de les Festes Majors de Gandesa

La científica catalana Neus Sabaté, pregonera de les Festes Majors de Gandesa

La científica i física catalana, Neus Sabaté Vizcarra, especialitzada en microelectrònica, i que pertany al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), serà la pregonera d’enguany de les Festes Majors de Gandesa que tindran lloc el primer cap de setmana de setembre. En concret, Neus Sabaté ha estat escollida no només per la seva vinculació a Gandesa, d’on prové el seu pare i família paterna, i on estiueja cada any, sinó també per la seva dilatada i exitosa carrera professional com a investigadora.

La doctora Neus Sabaté va estudiar Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en microelectrònica durant una estada al Laboratory for Analysis and Architecture of Systems de Tolosa (França). Posteriorment, va realitzar el doctorat a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i una estada postdoctoral a Alemanya, a l’institut de tecnologia FraunhoferInstitut für Zuverlässigkeit und Mikrointegration. A la seva tornada, va iniciar una nova línia d’investigació a l’IMB-CNM-CSIC sobre piles de combustible que ha madurat fins al dia d’avui gràcies a un projecte milionari del Consell Europeu d’Investigació.

Sabaté, que actualment treballa com a investigadora a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, fou seleccionada el 2020 com una de les tretze finalistes del premi Women Innovators 2020 en la categoria principal, un premi, impulsat pel programa europeu ‘Horitzó 2020’, que reconeix el treball de dones innovadores excel·lents. També va rebre el premi a la Innovació Tecnològica 2020 de la Real Sociedad de Física Española. Se li reconegué el fet de ser cofundadora i assessora científica de l’empresa de base tecnològica Fuelium, creada el 2015 per desenvolupar bateries ecològiques de paper destinades a sistemes portàtils de diagnòstic.

És una de les científiques que a través del Projecte Hypatia l’abril del 2023 va anar a una estació anàloga al desert de Utah per a desenvolupar bateries de ferro activades amb orina sota condicions de simulació del planeta Mart des d’un paisatge geològicament similar. El pregó tindrà lloc el dijous 31 d’agost a les 22 hores a la plaça del Comerç de Gandesa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 22

Últimes notícies