HomeSocietatLa Clementina torna als fogons de sis restaurants d’Alcanar

La Clementina torna als fogons de sis restaurants d’Alcanar

Amb l’arribada del fred els clementiners s’omplin de fruita i els fogons dels restaurants d’Alcanar comencen a dissenyar els seus plats amb este ingredient tan especial.

Fins al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.

Les Jornades Gastronòmiques permetran donar a conèixer la clementina, que aporta un toc cítric especial, com un ingredient estrella dels millors plats, ja siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat. Àngel Llasera, portaveu del Col·lectiu, destaca que estes Jornades “incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d’aquest cítric”.

Com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l’economia canareva. Jordi Monfort, regidor d’Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és “impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país·”.

Estes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. “Cada persona catalana consumix de mitjana 27 quilos de cítrics a l’hivern. Si es poden consumir de les Terres de l’Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne”, recorda Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies