HomeSense categoriaLa Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa confia que...

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa confia que les obres seguiran amb el calendari establert

TORTOSA // La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa ha realitzat el següent comunicat, desprès de què el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha dictat una resolució, a través de la qual ordena provisionalment al departament de Justícia de la Generalitat i a l’Ajuntament de Tortosa, que no s’executen les obres de desmuntatge del monument franquista del riu.

 

Comunicat 

– Esperem que tant la Generalitat de Catalunya, com l’Ajuntament de Tortosa responguen amb celeritat als requeriments de la jutgessa per tal que es puguen aixecar les mesures cautelaríssimes que han aturat les obres de retirada del monument franquista més gran de Catalunya i es puga continuar amb el calendari establert.

– Esperem una resposta ferma des de la Conselleria de Justícia i de l’Ajuntament de Tortosa. La retirada del monument franquista es du a terme d’acord l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica de 2007. El monument forma part del Catàleg de símbols franquistes que va elaborar el mateix Ajuntament de Tortosa, juntament amb la Generalitat, en compliment de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, arran de la denúncia feta per l’advocat Eduardo Arranz l’any 2016. El monument franquista de Tortosa finalment va estar descatalogat el novembre del 2020 del Catàleg d’edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental de la ciutat de Tortosa, El monument ja no es considera Bé Integrant del Patrimoni Cultural Català. Per tant, no s’inclou en cap de les tres categories de protecció incloses a la Llei del Patrimoni cultural català: béns culturals d’interès nacional (BCIN); béns catalogats o béns culturals d’interès local (BCIL), i la resta de béns integrats en l’ampli concepte de patrimoni cultural definit per la llei.

– Lamentem tots els entrebancs que ens hem anat trobant per fer possible la retirada del monument franquista més gran de Catalunya. Entrebancs fins ara polítics, i ara judicials. No ens sorprèn que un sistema judicial que no ha fet mai net del franquisme siga qui ara intenta aturar la retirada del monument feixista.

– La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa portem molts anys de lluita per la retirada dels símbols franquistes i per la recuperació d’una memòria històrica restaurativa i no defallirem fins que la retirada del monument franquista més gran de Catalunya siga efectiva. Emplacem també la resta de societat civil, partits polítics, sindicats, que s’han manifestat per la retirada del monument que mantinguen també una actitud activa per fer-la possible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 22

Últimes notícies