HomeEconomiaLa Comunalitat l’Era d’Amposta renova l’activitat per a dos anys més

La Comunalitat l’Era d’Amposta renova l’activitat per a dos anys més

La Comunalitat urbana l’Era d’Amposta continuarà en funcionament, com a mínim durant dos anys més, gràcies al programa del departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que, després de dos anys treballant amb la Comunalitat, s’ha vist en l’economia social una porta per continuar dinamitzant la ciutat i creant comunitat: “Ens sentim molt còmodes treballant en l’economia i l’economia social. Amposta formem part de la Xarxa d’ajuntaments per l’Economia Social de Catalunya, i amb la convocatòria d’Empresa tenim una nova oportunitat per treballar l’economia social des del cooperativisme i la comunitat“. L’Era, la Comunalitat urbana d’Amposta, va néixer l’any 2022, i actualment la formen l’Ajuntament d’Amposta, el Racó de la Festa, ACISI i FITES Terres de l’Ebre.

L’objectiu de la Comunalitat és recuperar els espais de suport mutu i de trobada veïnal, treballar des d’una perspectiva comunitària en l’Economia Social i estimular l’empoderament ciutadà sobre els béns comuns urbans. El director General de Cooperatives i Economia Social de la Generalitat, Juli Silvestre, felicitava les entitats promotores i als participants. “L’Era és un clar exemple de col·laboració público-social, entesa com a eina per desenvolupar accions a favor del veïnat entre entitats socials i comunitàries i l’administració“, deia el director general, qui afegia que “és una aposta per la comunitat com un eix d’inclusió i desenvolupament local i personal“. Silvestre destacava que el projecte de comunalitats urbanes compta amb més de 25 punts d’actuació i una inversió de 10 milions d’euros arreu de Catalunya.

Cultura, sobirania i Ciutat habitable

Aquesta segona etapa de l’Era a Amposta treballarà al voltant d’impulsar les diferents accions i sumar noves veus. La portaveu de FITES Terres de l’Ebre, Alba Pallisé, deia que una de les novetats són els tres eixos en els quals s’ha distribuït la feina: cultura i pensament crític, a través de tallers de teatre i clubs de lectura; consum conscient i sobirania, sobretot a través de l’agroecologia; i ciutat habitable, partint d’una mirada intergeneracional. Entre les accions a destacar, des de FITES apuntaven la xarxa i les col·laboracions impulsades amb l’Art Local, l’espai de sensibilització i suport mutu de l’Octubre Trans o els punts de trobada per lluitar contra l’estigmatització de la salut mental.

Entre les pròximes activitats que es duran a terme a càrrec de l’Era, s’ha programat una caminada amb persones grans en el marc del Pla d’Envelliment Actiu d’Amposta, conjuntament amb les àrees de Salut, Serveis Socials i Esports, el 12 de juny; així com l’acció “Pobles vius i terres de vida”, amb l’Ateneu cooperatiu, per afavorir les ruralitats i el sentiment de pertinença, el 16 de juny; o, després de l’estiu, una Jornada de divulgació sobre sobirania alimentària amb l’Assemblea per a la Sobirania Alimentària i Agroecologia (ASATE), el 14 de setembre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 78

Últimes notícies