HomeSense categoriaLa CUP exigeix que la Conselleria de Justícia complisca amb els terminis...

La CUP exigeix que la Conselleria de Justícia complisca amb els terminis establerts per la retirada del monument franquista

TORTOSA // La CUP ha exigit al nou govern de la Generalitat l’aprovació de la llei catalana de memòria història durant la nova legislatura i ha exigit que la Conselleria de Justícia complisca amb els terminis establerts per la retirada del monument franquista de Tortosa.

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa, Sergi Arnau, ha titllat de “vergonyosa” la campanya iniciada per Corembe. “A l’alçada de la vergonya monumental que representa el monument feixista de Tortosa” ha assegurat. Arnau, que ja ha avançat que la CUP votarà en contra de la iniciativa popular impulsada per Corembe, ha demanat a la resta de grups municipals també voten en contra. “La ciutadania tortosina es mereix un consistori que combata sense dilacions ni mitges tintes qualsevol signe de feixisme d’una vegada per totes” ha dit. D’altra banda, el regidor ha demanat un gran espai de memòria històrica a Tortosa on una part del monument siga l’eix central de l’espai, una reclamació que també exigeix la Comissió per la retirada de símbols franquistes.

Per la seua banda, la diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada, ha demanat a la Conselleria de Justícia “valentia i determinació” per tirar endavant amb la retirada tot i els intents d’entorpir-la. La diputada ha tornat a denúncia l’incompliment de l’anterior Govern per tirar endavant amb la Llei de memòria històrica catalana que s’hagués hagut d’aprovar la passada legislatura. Una llei, que segons la cuparie, hauria d’aglutinar totes les normes sobre memòria democràtica i suplir les mancances de la llei estatal “perquè no es torne a repetir un altre despropòsit com va ser la consulta impulsada per l’ajuntament de Tortosa i avalada per tots els grups municipals menys la CUP”.

Finalment Estrada ha tornat a demanar més finançament en matèria de memòria històrica a les Terres de l’Ebre, “redefinir el COMEBE, dotar-lo d’un pressupost a l’alçada que l’organisme mereix per tal de poder museïtzar amb la major brevetat possible tots els espais de la Batalla de l’Ebre”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies