HomeEconomiaLa demanda elèctrica es redueix un 9,5% en la segona setmana d'aplicació...

La demanda elèctrica es redueix un 9,5% en la segona setmana d’aplicació del decret d’estalvi energètic

La demanda elèctrica a l’estat espanyol s’ha reduït un 9,5% en la segona setmana d’aplicació del decret d’estalvi energètic. Segons fonts del Ministeri de Transició Ecològica, les dades de Red Eléctrica indiquen que la demanda “s’ha reduït notablement” des de l’entrada en vigor del decret i la reducció “s’ha duplicat d’una setmana per l’altra“. Del 15 al 21 d’agost, es va consumir un 9,5% menys que la setmana anterior i un 8,6% menys en relació amb els mateixos set dies de 2021. Transició Ecològica atribueix l’increment de la reducció en la segona setmana d’aplicació a “una conscienciació social més gran i a la millor aplicació de les mesures“.

La primera setmana, del 8 al 14 d’agost, es va reduir un 3,7% la demanda elèctrica en relació amb l’anterior i un 1,8% comparat amb les mateixes dates de l’any passat.

Les mateixes fonts afirmen que l’estat espanyol “pot estalviar la meitat del compromís assolit amb la UE de rebaixar la demanda energètica per afrontar un eventual tall total del subministrament de gas rus“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 44

Últimes notícies