HomeComunicacióLa Demarcació Terres de l’Ebre del Col.legi de Periodistes enceta el cicle...

La Demarcació Terres de l’Ebre del Col.legi de Periodistes enceta el cicle de conferències “Experiència de periodista”

La Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha encetat el cicle de conferències i xerrades “Experiència de periodista”. L’objectiu, segons ha explicat el president de la Demarcació, Josep Baubí, “és oferir un espai on es puguen donar a conèixer i posar en valor les experiències, la feina que fan els professionals de la comunicació, així com altres temàtiques interessants per al sector siguen del nostre territori o de més enllà de les nostres fronteres”.

El cicle es va inaugurar anit amb la presentació-col·loqui del llibre “Respirando fuego” de David Meseguer i Karlos Zurutuza. Un dels coautors, el benicarlando David Meseguer, que és un dels periodistes catalans de referència en el tema kurd, va explicar els inicis, l’actualitat i el possible escenari futur d’aquest conflicte, en un col·loqui amè amb dos periodistes ebrencs que també han fet alguna incursió en el periodisme internacional, Francesc Millan i Oriol Gracià. Meseguer, a més, va parlar del dia a dia dels periodistes que treballen a l’exterior, de les dificultats de fer periodisme internacional quan no es té un mitjà de comunicació al darrera, com és el seu cas; de la lluita constant i del tornar al periodisme més primari, és a dir, sense usar les tecnologies perquè no puguen ser investigats ni seguits per les autoritats locals; de les històries de vida que li arriben quan està en aquests països en conflicte i de la dificultat extrema dels periodistes locals per exercir la seua professió exposats sempre a dures represàlies. Més d’una hora intensa en què Meseguer va tractar molts altres temes relacionats amb la seua professió i amb el conflicte d’aquesta regió de l’Orient Mitjà.

El cicle “Experiència de periodista” vol tenir una periodicitat mensual. Dins del seu primer trimestre, està previst parlar, el mes de novembre, de la gestió informativa dels atemptats terroristes del 17 agost i, el mes de desembre, es presentarà el Codi deontològic de la professió coincidint amb l’assemblea general de col·legiats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies