HomeAgriculturaLa depuradora de Riumar comença a funcionar en fase de proves

La depuradora de Riumar comença a funcionar en fase de proves

La nova depuradora d’aigües residuals de Riumar ha entrat en fase de prova des de fa pocs dies, un cop acabades ja les obres de construcció que han anat a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua. Ara fa uns dies es va realitzar una reunió entre els tècnincs i  el tinent d’alcaldia de Deltebre Territori, Francisco Castro, per valorar l’inici d’un procés que permet que el nucli de Riumar deixi d’abocar les aigües residuals al riu, una demanda ciutadana que finalment s’ha fet realitat.

La construcció de la nova depuradora suposarà un cost de 7.000.000 euros i està directament finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, després de les constants demandes del Govern municipal. Es tracta d’una plantade tipus biològic amb capacitat per tractar 850 m3/dia, equivalent a una població de 4.041 habitants, donant així servei tant durant l’hivern com en els mesos de l’estiu, quan hi ha un important increment de visitants a la zona.

La depuradora s’ha construït sobre una esplanada 2 metres per damunt del nivell del mar, que s’ha terraplenat per evitar possibles inundacions en un període de retorn de 500 anys. L’aigua degudament tractada s’abocarà a la desembocadura del riu Ebre.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 72

Últimes notícies