HomeSocietatLa Diputació de Tarragona destina 7,5 MEUR en ajuts a la prevenció...

La Diputació de Tarragona destina 7,5 MEUR en ajuts a la prevenció d’incendis, la transició energètica o els residus

La Diputació de Tarragona posarà a l’abast dels ajuntaments 7,5 MEUR per continuar treballant en la transició energètica, la prevenció d’incendis i la gestió de residus. La junta de govern de la institució ha aprovat dues línies de subvencions per als municipis i EMD (Entitat Municipal Descentralitzada). Les més de 300 actuacions que es van impulsar l’any passat amb aquests ajuts permetran evitar 1.061 tones d’emissions de CO2. L’ens provincial també ha aprovat ajuts per gestionar plagues urbanes o per protegir animals domèstics; per a la contractació de personal de socorrisme a les platges i piscines; o subvencions per al control sanitari de l’aigua de boca i de les piscines o de la legionel·la a les instal·lacions municipals.

Dels 7,5 milions d’euros d’ajuts, 6 milions d’euros es repartiran en subvencions per desenvolupar Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAES o PAESC) – per instal·lar energies renovables en equipaments municipals, millorar l’enllumenat o la climatització i substituir la flota de vehicles per elèctrics-, o una segona l’ínia per instal·lar calderes, estufes o microxarxes de biomassa.

La resta dels ajuts, 1,5 milions d’euros, són per als treballs de prevenció d’incendis forestals dels ajuntaments –per millorar basses i punts de reserva d’aigua, arranjament i neteja de franges de camins i pistes forestals o millorar i mantenir infraestructures i instal·lacions per a la silvopastura. També es poden fomentar accions de recollida selectiva i prevenció de residus

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 76

Últimes notícies