HomeCulturaLa Federació Catalana de Passions es reuneix amb el Departament de Cultura...

La Federació Catalana de Passions es reuneix amb el Departament de Cultura de la Generalitat

TERRES DE L’EBRE // Dimecres passat la Federació Catalana de Passions i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya, la sra. Maria Àngels Blasco, s’han reunit al teatre de La Passió d’Esparreguera. La trobada s’ha dut a terme en el marc d’una visita institucional per comprovar i valorar l’estat de les reparacions dels desperfectes que va patir el teatre de La Passió d’Esparreguera després dels aiguats de Maig. A la reunió que s’ha fet a la Sala Petita del teatre hi han assistit representants de bona part de les Passions de la Federació, amb el nou President al capdavant, el Sr. Jordi Carapuig, que ha presentat la nova Junta i ha agraït a la Direcció de Cultura Popular les mesures preses per salvar les passions catalanes.

La declaració de l’estat d’alarma i el confinament a causa de la COVID 19, es van produir pocs dies abans de l’inici de les representacions de les passions, la qual cosa va causar greus perjudicis artístics, socials i econòmics a les entitats que les gestionen. Tancar els teatres i suspendre les funcions va tallar en sec la possibilitat d’obtenir recursos propis. El Pla de Rescat del sector cultural està ajudant poc a poc a superar la situació, tot i la incertesa respecte què passarà en el futur. El president de la Federació Catalana de Passions ha parlat a grans trets del projecte de la nova Junta, que posa èmfasi en l’enfortiment de la Federació amb noves incorporacions.

L’existència de passions arreu del territori demostra la bona salut del teixit associatiu i cultural del país, i deixa clara la necessitat que les passions treballin conjuntament per donar a conèixer la feina de tota la temporada. Existeix una necessitat real de totes les passions de ser més visibles als mitjans de comunicació, en especial la televisió pública catalana. A més, moltes de les entitats que posen dempeus passions, també programen espectacles al llarg de l’any que requereixen visibilitat. El Sr. Carapuig ha aprofitat la seva intervenció per recordar a l’administració pública que els teatres són llocs segurs, ja que són un dels pocs espais tancats on es poden complir totes les mesures de seguretat.

La directora general de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco ha destacat el valor de la cultura popular, el servei de les federacions i en aquest cas, el de la Federació Catalana de Passions, pel que fa a la tasca de promoure la cohesió social, ja que les Passions són espectacles en què participen moltes persones i en la seva posada en marxa es produeix una gran interacció de gent de diferents edats i condicions. La directora general va afegir que la incertesa davant el futur és un gran repte, que obligarà a les Passions a reinventarse. Per finalitzar la trobada, representants de diferents passions han agraït a la Sra. Blasco que s’hagi desplaçat per trobar-se amb la Federació i han posat damunt la taula la creació de canals virtuals per difondre digitalment les seves activitats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies