T-Valley presentarà al V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, en el marc d’ExpoEbre, una iniciativa innovadora que fusiona la riquesa gastronòmica de les Terres de l’Ebre amb el món tecnològic. La idea va sorgir arran de la proposta de participació en el Fòrum Econòmic, on la temàtica estava relacionada amb la riquesa gastronòmica de la zona. “Vam pensar com podíem fusionar estos dos mons com la gastronomia i les seues arrels en el món tecnològic o innovador”, explica Vanessa Troncho, consellera delegada de T-Valley. L’acte té lloc divendres a les 17.30 amb la participació de Cristian López, de Moments, Humbert Conti, de Kensho, i Jordi Garcia, de Tanins Vinoteca.
La Gastrodisrupció es concep com una proposta que transcendix del format convencional de les conferències. Els assistents se veuran immersos en una experiència on els tastos i les sorpreses seran elements clau per a il·lustrar les idees i els conceptes que es presenten. Troncho ha explicat que a la jornada “hi haurà petites degustacions de productes gastronòmics i begudes del territori i encara algunes sorpreses”.
L’estructura de l’esdeveniment s’articularà al voltant de quatre eixos temàtics, que oferiran una visió completa de l’evolució de la gastronomia a les Terres de l’Ebre. Estos eixos aniran des de la tradició i les arrels culinàries, el present marcat per la irrupció de la tecnologia en el sector, i les futures tendències que poden agafar els nous models de la gastronomia i la restauració.
Un dels aspectes més destacats de La Gastrodisrupció serà la participació de professionals que estan marcant la pauta en la innovació gastronòmica. Se preveu la presència d’un xef avantguardista, un reconegut sommelier i representants d’una empresa que està revolucionant el món de les saques amb productes tan sorprenents com un vodka d’ostres. A més, se mostraran exemples concrets de com la tecnologia està impactant la gastronomia, des de la impressió 3D d’aliments fins a la producció de carn a partir de cultius. Estes tendències, segons T-Valley, estan dixant de ser exclusives de l’alta cuina per a integrar-se en un ventall més ampli de restaurants.
De cara al futur, Vanessa Troncho ha posat l’accent en la importància que els productors i les empreses de les Terres de l’Ebre adopten una mentalitat innovadora en els seus processos productius. La sostenibilitat, l’aposta pel producte de proximitat i la recerca de models econòmicament viables seran aspectes crucials. En este sentit, T-Valley aposta per un canvi de paradigma que valore els productes de quilòmetre zero com a motor de desenvolupament i promoció de la marca Terres de l’Ebre.
La Gastrodisrupció tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja, incloent-hi un espai posterior dedicat al networking. “L’objectiu és mostrar part del talent que hi ha a les Terres de l’Ebre i com petits emprenedors que tenim aquí estan venent arreu del món, estan innovant des de casa nostra, estan innovant en producte nostre. El talent potser el tenim a casa i no l’hem sabut veure”, afegix Troncho. A més, se busca establir un pont entre este talent i el públic en general, fomentant la comprensió i l’apreciació de la innovació en el sector gastronòmic.
Nous models
La intel·ligència artificial també es presentarà com una eina amb un potencial transformador per a la gastronomia, amb aplicacions que van des del disseny de nous plats fins a la gestió eficient dels restaurants i l’optimització de les pràctiques agrícoles. També es donaran a conèixer possibles nous models de negoci digitals que en un futur poden utilitzar la realitat virtual i augmentada.
La Gastrodirrupció es perfila com una cita ineludible per a tots aquells interessats en explorar el futur de la gastronomia a les Terres de l’Ebre. L’acte busca “mostrar part del talent que hi ha a les Terres de l’Ebre” i la versatilitat de connectar sectors tradicionals amb el món digital. En definitiva, tal com afirma Troncho, “l’objectiu és ensenyar grans projectes que tenim a Terres de l’Ebre i demostrar com en sectors tradicionals se pot innovar”.