HomeSocietatLa Generalitat posa en marxa el Consell Català de Municipis Rurals

La Generalitat posa en marxa el Consell Català de Municipis Rurals

La Generalitat ha posat en marxa el Consell Català de Municipis Rurals, un òrgan d’assessorament en matèria de règim local i de participació adreçat als municipis rurals amb poblacions inferiors a 2.000 habitants. 25 persones formen part d’este Consell consultiu, entre elles, 22 alcaldesses i alcaldes d’arreu del país, a més de tres representants de la Generalitat. Entre estos hi ha l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, l’alcaldessa del Pinell de Brai, Eva Amposta, l’alcaldessa d’Aldover, Rosalia Pegueroles, i també l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret.

En l’acte de constitució del nou organisme, al palau de la Generalitat, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim Gironés, va destacar la importància d’una equitat territorial treballada a l’Agenda Rural i va qualificar el Consell d’una “gran eina” i una oportunitat per a “poder vetllar pels interessos del món rural i pels acords que hi puguen ser beneficiosos”.

Per la seua banda, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va reconèixer “el paper tan important que representen estos municipis per al conjunt del país”, i va recordar que “el 62,60 % de municipis catalans no supera els 2.000 habitants, però representen aproximadament el 70 % del territori”.

El Consell Català de Municipis Rurals forma part d’una estratègia més àmplia en la qual també s’engloba l’Estatut dels Municipis Rurals, que serà un nou marc normatiu i específic per a estos municipis, adequat a les seues peculiaritats i que done resposta a les demandes dels municipis rurals. Està previst que el primer esborrany estiga llest a principis de 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 69

Últimes notícies