HomePolíticaLa junta general del COPATE aprova el nou reglament d’ús de la...

La junta general del COPATE aprova el nou reglament d’ús de la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha aprovat aquesta setmana el nou reglament d’ús de la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, que serà operatiu a partir de l’any que ve. El nou reglament pretén simplificar el procés d’acreditació i introduir la marca en nous àmbits, com les botigues de proximitat i els mercats municipals i els grans esdeveniments gastronòmics, culturals i esportius. “El reglament ja va rebre el vistiplau de la comissió executiva de la Reserva de la Biosfera i ara de la junta general, el següent tràmit és fer-lo arribar a tots els usuaris acreditats i comprovar que totes les empreses complixen els requisits bàsics i específics abans de la seua entrada en vigor”, ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura.

De la vintena de categories incloses en el reglament actual es passarà a quatre categories: Producte agroalimentari; producte artesanal i/o elaborat; venda, restauració i allotjaments i serveis turístics (on s’inclouran les botigues de proximitat i mercats municipals) i grans esdeveniments, una categoria de nova creació que agrupa jornades gastronòmiques populars, fires agroalimentàries i del sector turístic i esdeveniments culturals i esportius al medi natural. “Volem fer créixer el nombre d’empreses acreditades, que este distintiu de qualitat siga més present”, ha dit Faura. Actualment, hi ha 180 usuaris acreditats amb la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

El nou reglament seguix establint una sèrie de requisits bàsics i específics per a cada sector i fixa uns compromisos que són d’obligat compliment. Així es defineixen uns objectius de progrés per als usuaris acreditats, de tal manera que el COPATE disposarà d’eines per valorar numèricament el grau de compromís de cada usuari.

Quant a la valoració de les sol·licituds d’acreditació anirà a càrrec dels tècnics del COPATE, que dixaran en mans del comitè avaluador aquells casos de major complexitat. Finalment, s’obrirà una línia d’implicació ciutadana amb la creació de categoria d’usuaris Amics de la Reserva de la Biosfera i l’impuls del Consell Sectorial de la Marca, perquè els usuaris acreditats puguen disposar d’eines de participació efectiva.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 55

Últimes notícies