HomeSense categoriaLa Lliga contra el Càncer, l’associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i...

La Lliga contra el Càncer, l’associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i Ebre Escola candidats al Premi Solidaritat 2019 del Consell Comarcal del Baix Ebre

LAssociació Lliga contra el Càncer del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i l’Associació Ebre Escola Esportiva, han presentat candidatura al Premi Solidaritat, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu de reconèixer i premiar una entitat pública o privada que durant l’any hagi desenvolupat la millor iniciativa social o solidària a la comarca.ç

Tot i que ja s’ha decidit la proposta guanyadora, el veredicte no es coneixerà fins al 12 de desembre, quan tindrà lloc l’acte de lliurament de tots els premis convocats pel Consell Comarcal.

El Premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.

La Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha presentat un projecte que té la finalitat d’ampliar l’atenció psicològica i econòmica als pacients afectats de càncer. La iniciativa, que han batejat com “Tocant al cor”, consistirà en la fabricació de coixins en forma de cor, que seran confeccionats pel Grup d’Ajuda Mútua i es distribuiran entre les pacients operades de càncer de mama. També es faran uns braçalets per cobrir la implantació del catèter, el qual suposa l’existència d’un tractament de llarga durada i d’una malaltia oncològica per repartir entre els pacients. El projecte està valorat en un cost de 6.000 euros.

L’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre pretén estendre els tallers que ofereix a Tortosa, Roquetes, Camarles, Aldover i Paüls a tots els municipis del Baix Ebre. Uns tallers que consisteixen en l’estimulació cognitiva, la musicoteràpia o la psicomotricitat, entre altres. Aquests tallers agrupen persones amb patologia i d’altres sense cap patologia, les quals participen amb una freqüència de dues o tres sessions setmanals de 90 minuts. El projecte té un cost de 50.258 euros, incloent-hi el personal tècnic i el material necessari per dur a terme els tallers.

Finalment, la proposta d’Ebre Escola Esportiva consisteix en la recollida de material escolar i esportiu per a destinar-los als infants de la Casa dels Xuklis a través de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Una recollida de material que es duria a terme durant la celebració del VI Torneig Solidari de Futbol-7 en la categoria aleví.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 49

Últimes notícies