HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa mala gestió de les altes i baixes mèdiques

La mala gestió de les altes i baixes mèdiques

Segur que com a opinió hi ha molts més punts de vista que desconec i que vosaltres com a lectors podeu aportar. Us explicaré la meva experiència sobre aquest tema. En repassar el meu informe de vida laboral on i consten trenta-tres anys cotitzats a la “Seguridad Social” deu anys cotitzats a seguretat social i vint-i-dos a classes passives de l’Administració. En aquests anys he tingut la sort d’estar només tres vegades de baixa laboral. Una per tendinitis, una altra per infecció a la gola i l’última i recent, una operació on la baixa per intervenció quirúrgica s’ha allargat tres mesos.

Com he dit al paràgraf anterior he tingut molta sort amb la meva salut i no tothom pot dir-ho així. Per desgràcia molta gent amb moltes ganes de treballar s’ha de refugiar en baixes mèdiques continuades per poder tirar endavant el seu dia a dia.

Em centraré en tot aquell col·lectiu de treballadors que abusen del sistema que ja de per si està debilitat. Per concretar, i portar-ho al meu terreny us diré que no estic d’acord amb el mercadeig que es permet fer a tots aquells docents fent un ús abusiu de les baixes i altes mèdiques. Aquí en teniu un exemple, un docent que estan de baixa per algun motiu que desconec, s’agafa l’alta el mateix dia que comencen les vacances de Nadal i al contrari, el primer dia del mes de gener de començament de classes lectives ha tornat agafar la baixa. Aquest exemple el podem extrapolar a les vacances de Setmana Santa o també en finalitzar el curs al juny.

Aquesta conducta és molt sospitosa per tots els que dia a dia donem tot per tirar endavant cada un dels projectes. A més a més, perjudica l’alumnat, equip docent i substituts que s’impliquen en la feina.

Cal concretar que per sort només són un tant per cent molt baix els que realitzen aquesta pràctica gens ètica, però que com sempre ens passa a la societat es generalitza el gremi. Aquests individus sempre tenen mala premsa entre l’alumnat i queden exclosos del grup de docents. Jo diria que fins i tot saben que no ho estan fent bé.

Voldria que l’administració en fes un seguiment i els fes un toc d’atenció als practicants d’aquest mal costum que no beneficia la comunitat educativa.

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 88

Últimes notícies