HomeSense categoriaLa Mobile Week programa una quarantena d'activitats a la Ribera d'Ebre

La Mobile Week programa una quarantena d’activitats a la Ribera d’Ebre

La Ribera d’Ebre és la primera comarca rural que acull una edició de la Mobile Week Catalunya, en el primer any que aquesta cita per apropar el coneixement i la tecnologia digital a tots els ciutadans surt de Barcelona capital i s’estén a sis punts del país.

A la Ribera ho fa programant 40 activitats al voltant de les TIC repartides a tots els pobles de la comarca, en només 7 dies, del 18 al 24 de febrer, amb l’objectiu d’arribar com a més veïns millor dels 22.000 habitants riberencs, també dels territoris veïns.

És per això que la programació inclou activitats per a totes les edats, i de temàtiques ben variades però amb un nexe comú: ‘Descobreix com impacta la tecnologia en les nostres vides’. Destaca la conferència d’Andreu Veà, Doctor de la Universitat de Standford, vinculat a Silicon Valley i lligat familiarment a Vinebre, on divendres 22 de febrer parlarà de La Internet de les coses que importen, i sobre com el món ha canviat des dels orígens d’internet i com la tecnologia ens facilitarà la nostra vida diària si aconseguim adaptar aptituds i actituds. També es tractarà de com la digitalització afecta a la societat, l’empresa i el nostre futur més immediat, en aquest cas amb Ramon Miranda, que impartirà una conferència sobre L’empresa intel·ligent i la Societat Digital, a Móra d’Ebre, el dimarts 19.

L’objectiu és arribar a tothom, per això entre les activitats hi ha tallers familiars de realitat augmentada a les biblioteques municipals i també de robòtica amb Scratch; un taller amb trucs i bones pràctiques per aprendre a treure profit del telèfon mòbil que visitarà tots els pobles de la Ribera; un altre taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrònic; una exposició de telèfons mòbils retro per conèixer com eren els primers telèfons; i un taller i la posterior exposició Píxel Art amb imatges de la Ribera d’Ebre tractades amb aquesta tècnica. Viquimarató Ribera d’Ebre, on es convida a introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca.

 

Aval a una trajectòria comarcal

Per a la comarca, la Mobile Week suposa tot un repte, i un reconeixement a la trajectòria comarcal per desplegar la societat digital en un entorn rural. En aquest context, el primer dia, dilluns 18, al matí s’obrirà l’espai CoEbreLab que impulsarà la innovació social, digital i col·laborativa al territori, situat dins el mateix Consell Comarcal, concretament a l’espai del Telecentre.

Però, a més, aquests dies també seran una oportunitat per conèixer com la revolució tecnològica pot incidir en sectors estratègics del territori. És el cas de la conferència sobre Patrimoni Digital que es farà a Miravet, que diumenge 24 coincidirà amb la presentació dels punts QR amb imatges de Joaquim Mir i de la Batalla de l’Ebre on es van fer originàriament. També pensant per al turisme i els visitants de la comarca, s’estrenarà una Ruta Instagram Points amb diversos llocs senyalitzats de la comarca amb vistes emblemàtiques de la Ribera que es poden trobar al perfil d’instagram de @RiberadEbreTurisme.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 83

Últimes notícies