HomeSocietatLa Plataforma per un Nou Hospital demana més implicació del personal sanitari...

La Plataforma per un Nou Hospital demana més implicació del personal sanitari i del teixit econòmic

En l’edició en paper d’aquest divendres, en el número 1.057 del Setmanari l’Ebre, comentem que just l’endemà que l’Ajuntament de Tortosa anunciés un acord econòmic amb la Sareb per a l’adquisició dels terrenys del Camí de Roquetes que no eren de titularitat pública, en l’àmbit on el consistori preveia oferir a la Generalitat sòl per a la construcció del futur nou hospital, la Plataforma per un Nou Hospital va celebrar la seua primera assemblea informativa oberta a la ciutadania, amb la participació d’unes 200 persones a l’Auditori Felip Pedrell, per a culminar un primer cicle de mobilització que l’ha portat a exercir efectivament la seua pressió i a dur al Parlament més de 22.000 signatures pel nou hospital.

Però l’èxit acumulat es va diluir en certa manera en una assemblea en què el portaveu de la plataforma, Sisco Lahosa, s’esperava més participació del personal sanitari i d’agents econòmics, als quals demana més implicació atenent, entre altres factors, al descontentament generalitzat dels treballadors de la salut: els metges han convocat una vaga per al gener. En relació amb el teixit empresarial, considera que “hauria de saber valorar la importància i la repercussió que pot suposar la implantació d’un nou hospital. Actualment, el Verge de la Cinta és una de les tres principals empreses del territori. Acull 1.029 professionals d’una qualificació laboral alta i genera molts llocs de treball gràcies a les empreses subsidiàries i de serveis”, recordava Lahosa en declaracions a Ebredigital.cat. A més, un dels impulsors del grup de pressió es remet a exemples de fora de Catalunya: “Segons dades de Junts d’Andalusia, l’hospital de Còrdova té un impacte de 630 milions d’euros anuals sobre l’economia del territori”.

La plataforma valora positivament l’anunci de compravenda de l’Ajuntament, previ a la cessió dels terrenys al Departament de Salut, però també en este sentit transmet una sensació agredolça perquè es queixa que “anem tard”. “No podem donar peu que ens diguen que com que no estan a punt els terrenys, no pot haver-hi partida als pressupostos”, afegix Lahosa. La plataforma, d’acord amb els parlamentaris ebrencs, reclama 500.000 euros per a la redacció del Pla funcional i dels primers projectes. La plataforma estarà amatent a la resolució de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, i de moment no es planteja grans mobilitzacions ciutadanes, però sí accions puntuals de pressió o de protesta al territori, ja que assegura que han rebut el suport de moltes entitats per a mantenir encesa la flama.

També tenen previst, segons va explicar Lahosa a esta publicació, mantenir reunions amb tots els alcaldes del territori a través del consell d’alcaldes de tots els consells comarcals i amb el nou rector de la URV, el perellonenc Josep Pallarès, “per a aconseguir, juntament amb els alcaldes i el Col·legi de Metges, plantejar la necessitat d’aconseguir estudis de medicina al campus universitari ebrenc”. En este sentit, també volen fer arribar esta petició directament al conseller d’Universitats, Joaquim Nadal.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 39

Últimes notícies