HomeSocietatLa presentació d'un llibre sobre el garrofer i una xerrada sobre el...

La presentació d’un llibre sobre el garrofer i una xerrada sobre el preu de l’oli d’oliva preàmbuls de la Fira de l’Oli de Jesús

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús, que obrirà portes el dissabte 11 de maig, tindrà un preàmbul especial amb la presentació d’un llibre dedicat a la garrofa, i una trobada per parlar al voltant del preu de l’oli d’oliva.

El dijous 9 de maig, a les 19.30 hores a l’Edifici Immaculada, seu de l’EMD de Jesús, es presentarà el llibre “El Algarrobo” editat per Onada Edicions i del que són autors els doctors Joan Tous i Josep Maria Franquet. Aquest llibre compendia l’anàlisi del sector de la garrofa des d’una perspectiva historicotècnica, bàsicament relacionada amb temes econòmics i comercials, botànics, ecològics, de tecnologia del cultiu, de la industrialització i de les aplicacions alimentàries del fruit, a més dels reptes i perspectives de futur del garrofer espanyol dins un món globalitzat. Els segueixen diferents temes, entre d’altres, els de tipus econòmic i de mercat (es detallen les superfícies de cultiu i la importància de la producció, el consum i el comerç exterior d’Espanya respecte a la UE i la resta del món), industrial (situació de les plantes trossejadores, indústries del processat de la polpa, fàbriques de goma de garrofí, etc.).

El divendres 10 de maig, a les 19.15 hores al mateix Edifici Immaculada, i dins del XXVII Cicle de Xarrades Daniel Mangrané es farà un col·loqui per parlar “De què depèn el preu de l’oli” i analitzar com afecta al sector i als consumidors la situació a l’alça dels preus.

Participaran Ximo Valldepérez, de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, Antoni Beltran d’Identitat Extra Vergin Olive Oil d’Horta de Sant Joan, Núria Brull del Mussol Verd del Perelló i guanyadora del Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre 2024, i Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa on es fa la Llotja de Contractació dels preus de l’oli. La jornada compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 19

Últimes notícies