HomeSocietatLa Ràpita esdevé un dels municipis participants del projecte pilot ‘Decidim’

La Ràpita esdevé un dels municipis participants del projecte pilot ‘Decidim’

La Ràpita és un dels vuit municipis escollits per participar en el projecte pilot ‘Decidim’, la plataforma digital de participació ciutadana engegada per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya (XGT). Aquesta, conjuntament amb les Diputacions de Tarragona i Lleida, opten per l’eina de programari lliure ‘Decidim’ com a prioritària per a la gestió de projectes de participació ciutadana i com a canal per vehicular la participació de la ciutadania.

El regidor de Participació ciutadana, Oriol Clos, exposa que “des de l’equip de govern de la Ràpita estem molt satisfets d’haver estat un dels pobles escollits de les demarcacions de Tarragona i Lleida per dur a terme aquest projecte pilot”. Clos destaca que “apostem per la democràcia participativa, i per tant, és vital tenir una ciutadania activa i compromesa amb allò que és públic i ens afecta a tots i totes”.

La plataforma digital ‘Decidim’ es presenta com una eina de gestió de la participació ciutadana, que ajuda a millorar l’acció del govern pel que fa a la transparència i a la participació de la gent. “Per tant, aquesta prova pilot ens permetrà disposar d’una plataforma digital per millorar la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, rendir comptes davant d’ells amb més facilitat, i al mateix temps, la ciutadania tindrà un recurs més per implicar-se en les polítiques públiques del nostre poble”, apunta el regidor de la Ràpita.

Amb la seva participació, l’Ajuntament de la Ràpita pren el compromís polític d’elaborar projectes de participació ciutadana el 2022, treballar en la seva formació, assessorament, disseny i execució i dotar-los de recursos propis. El procediment per elaborar els projectes de participació ciutadana ha estat una formació general, en què han participat membres de l’equip de govern i tècnics del consistori, i actualment, la fase d’acompanyament, assessorament i suport en el disseny d’un projecte de participació ciutadana. Posteriorment, s’implantarà la plataforma Decidim a l’ajuntament i conclourà amb la formació en l’ús i el back office de la plataforma.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 5

Últimes notícies