HomeEconomiaLa Terra Alta aposta per fomentar un sector agroalimentari diversificat a la...

La Terra Alta aposta per fomentar un sector agroalimentari diversificat a la comarca

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat avui a l’Escola Agrària de Gandesa els sis plans d’acció dissenyats, a través de Terra Alta Més, per consolidar i fomentar un sector agroalimentari diversificat a la comarca.

Durant l’acte de presentació, s’ha posat en relleu la importància d’aproximar criteris tècnics en la presa de decisions al món agrari, així com la de generar experiències d’èxit en la diversificació agroalimentària per fomentar-la. Perseguint aquests objectius, s’han realitzats sis assessoraments que han consistit en una diagnosis i un pla d’acció per aconseguir diversificar el producte i la forma d’elaboració o de comercialització de les empreses que han participat en aquesta iniciativa. Els sis projectes proposats abasten una àmplia diversitat de cultius, formes de processament i elaboracions del producte primari, que mostren la riquesa de possibilitats de diversificació del sector.

Les sis propostes de millora han coincidit en la necessitat d’incorporar la part tècnica a l’agricultura i la ramaderia, així com en la d’adquirir una mirada a llarg termini dels projectes, pensant més enllà de la viabilitat immediata i en la seva sostenibilitat en el temps. Els projectes presentats són models reproduïbles, amb mirada de futur i deixen la porta oberta a possibles col·laboracions, contractacions i diversificació de comercialització. A la vegada, fomenten la sostenibilitat econòmica i social del sector. Els plans d’acció complets es podran consultar al web de Terra Alta Més.

Els assessorats s’han mostrat molt satisfets amb la metodologia utilitzada i els resultats obtinguts. Tot i que s’han mostrat conscients que la capacitat de finançament serà el principal condicionat, s’han mostrat optimistes al veure que s’han trobat formes de fer viables les idees que havien proposat inicialment. Des del Consell Comarcal de la Terra Alta, i mitjançant el projectes de dinamització empresarial Terra Alta Més, es continuarà donant suport a aquestes empreses per afavorir la implementació de les propostes.

L’acte ha comptat amb l’assistència d’una cinquantena de cinquanta persones, entre les quals hi havia pagesos, ramaders, elaboradors, representants d’entitats agràries, tècnics del sector, estudiants del CFGM en Olis d’Oliva i Vins, i del CFGS de Vitivinicultura. Al final de la presentació, els assistents han debatut al voltant de la importància de generar xarxa entre productors per millorar les possibilitats de comercialització. També s’ha destacat, però, el paper d’espais de participació, com la Taula Agrària de la Terra Alta, que serveix per planificar i prioritzar accions com la que avui es presentava, o coordinar, per exemple, l’oferta formativa per a empreses del sector agrari i agroalimentari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 93

Últimes notícies