HomeTerres de l'EbreLa Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre aplega unes 300...

La Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre aplega unes 300 persones a Tivenys

Afavorir l’envelliment actiu i permetre que els representants de les diferents entitats i casals del Baix Ebre compartisquen una jornada festiva i de convivència és l’objectiu de la Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre. Una jornada que va celebrar-se dissabte passat a Tivenys, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i en què van participar unes 300 persones.

Representants d’una dotzena d’associacions i casals de gent gran de la comarca van acudir a la trobada, que el govern comarcal ja ha anunciat que es convocarà cada any. “La celebració de la Trobada de la Gent Gran és una demanda del Consell Consultiu de Gent Gran del Baix Ebre; per tant, recuperarem esta tradició i ja avancem que l’organitzarem cada any en un municipi de la comarca”, va explicar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

La visita a l’entorn natural de l’Assut de Tivenys, un dels espais naturals més espectaculars i representatius del tram final del riu, i al Centre d’Interpretació de la Pesca de la Saboga, que fa un repàs a les diverses arts de pesca utilitzades a l’Ebre fins a la dècada dels seixanta, van obrir els actes de la trobada.

Tot seguit, les persones participants en la trobada es van traslladar al recinte firal, on els van rebre l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; la regidora de Serveis Socials a l’Ajuntament de Tivenys, Paula Piñol; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. “Ens trobem a Tivenys, a la vora del riu Ebre, un riu que cada vegada és menys riu i és per això que des de les institucions ebrenques hem de seguir reivindicant un cabal ambiental per al riu, així com una major aportació de sediments per a poder mantenir el Delta”, va dir Faura.

També al recinte firal és on va tenir lloc les actuacions de la Gandaia i dels Comediants de Tivenys, el dinar, així com l’actuació del duet musical, que va posar el punt final a la festa.

 

Òrgan de participació ciutadana

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Ebre és un òrgan sectorial de participació ciutadana que integra un total de vint-i-tres associacions o casals de la gent gran de la comarca. Aquest òrgan de participació vetlla per la millora del benestar i la qualitat de vida de la gent gran. El passat mes d’octubre l’assemblea del Consell Consultiu de la Gent Gran va elegir la deltebrenca Hermínia Bo delegada del Consell.

 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies