HomeSense categoriaLa UGT reclama nous plans d’ocupació per a prevenir els incendis i...

La UGT reclama nous plans d’ocupació per a prevenir els incendis i combatre el canvi climàtic

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, reclama més plans d’ocupació per a prevenir els incendis i també per a combatre el canvi climàtic. Álvarez i també el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, han visitat els terrenys afectats per l’incendi del passat mes de juny a la Ribera d’Ebre i també els 75 treballadors que s’estan formant per a fer tasques de recuperació del bosc durant tot este 2020.

El secretari general de la UGT ha demanat un pla estable entre administracions per tal de fomentar l’ocupació i, a la vegada, afavorir la gestió del medi ambient. “No hem de plorar cada vegada que tenim un problema, es crema un bosc o també terra de conreu. El que hem de fer és prevenir, prenent mesures per no continuar contaminant i rebaixar l’escalfament global i posar un pla d’ocupació per a prevenir estos casos que es donaran al nostre país els pròxims anys”, ha argumentat el màxim dirigent del sindicat a l’Estat espanyol.

En este sentit, Álvarez ha destacat que este pla transversal entre administracions “tractaria d’abordar recursos per tal de gestionar els boscos, previndre incendis, netejar les lleres dels rius o també eliminar la brutícia del mar”. 

Álvarez i Camil Ros van visitar el divendres dia 7 un dels grups de treballadors que es beneficiaran del pla d’ocupació del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat per tal de fomentar la recuperació dels terrenys devastats per l’incendi del passat mes de juny.

Durant els últims dos mesos, els treballadors han assistit a un curs de formació que impartix l’Institut de Formació de la UGT (ITFO) al viver d’empreses La Ribera, de Flix, i està previst que durant la propera setmana treballen ja sobre els terrenys afectats.

El curs formatiu ha tingut un total de cent hores lectives i està previst que, un cop acabe el pla d’ocupació, els beneficiaris puguen seguir amb la seua formació al mateix viver d’empreses i assolir un certificat professional oficial com a auxiliar forestal.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, assegura que estes tasques de gestió del bosc “haurien de tenir continuïtat” per tal de prevenir nous focs. “L’emergència climàtica és un fet que ha vingut per quedar-se i esperem que tot això tinga continuïtat, que no siga una acció puntual i es consolide”, ha reclamat.  

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 37

Últimes notícies