HomeSalutLa Unitat Comunitària de Rehabilitació Cardíaca de l’HTVC aconsegueix el certificat SEC...

La Unitat Comunitària de Rehabilitació Cardíaca de l’HTVC aconsegueix el certificat SEC Excel·lent

El Servei de Cardiologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha obtingut el certificat SEC Excel·lent com a Unitat Comunitària de Rehabilitació Cardíaca, després de complir amb èxit els requisits establerts per la Societat Espanyola de Cardiologia.

L’equip actual de la Unitat multidisciplinària inclou dos metges rehabilitadors, una cardiòloga, una metgessa especialista en Medicina Interna, una infermera, un fisioterapeuta, una psicòloga i una nutricionista. La Unitat treballa principalment en pacients amb insuficiència cardíaca, cardiopaties isquèmiques, així com altres patologies isquèmiques, amb l’objectiu de reduir la morbimortalitat i millorar la qualitat de vida de les persones ateses. Des de la seua consolidació com a unitat el 2018, la Unitat ha tractat 450 pacients amb un alt grau d’èxit.

La Unitat ofereix actualment teràpia a dos grups de set persones, tres dies a la setmana durant un mes i mig. Prèviament a l’inici de cada grup, l’equip de la Unitat fa una prova d’esforç a cada integrant per a preparar un itinerari individualitzat. Aquestes sessions multidisciplinàries inclouen exercicis físics supervisats, control de factors de risc, educació sanitària i nutricional, així com sessions de psicoteràpia, amb l’objectiu de millorar les condicions físiques, psicològiques i socials dels pacients.

Marta Faiges, cardiòloga de l’HTVC, integrant de la Unitat i impulsora de l’acreditació, explica que “està demostrat que la recuperació després d’un episodi cardíac és millor quan es passa per un procés de rehabilitació integral que promoga hàbits saludables i canvis de l’estil de vida. El programa de la Unitat inclou exercicis físics, reunions d’educació sanitària per a entendre les malalties i el seu tractament, així com suport psicològic per afrontar la nova situació i els factors de risc”.

El metge rehabilitador de l’HTVC i membre de la Unitat, Juan Francisco Sales, destaca: “El nostre objectiu és oferir les eines necessàries per a prevenir un segon episodi i millorar el benestar i seguretat de les persones que hi participen. Més enllà del tractament cardiològic, la nostra experiència demostra que les persones usuàries finalitzen el procés amb gran satisfacció”.

Per tal d’aconseguir l’acreditació, la Unitat ha incorporat la telemetria per a monitoritzar els pacients durant la realització dels exercicis, millorant així la seguretat i l’eficàcia del tractament. L’ús d’enquestes de satisfacció també ha contribuït a obtenir aquest reconeixement d’excel·lència.

La directora de l’HTVC, Maria José Rallo, expressa el seu “reconeixement per aquesta fita”, destacant “l’excel·lència de l’equip de professionals que hi formen part i del seu compromís amb el propòsit d’aquest Hospital, la recuperació i el benestar de les persones ateses”. Així, l’HTVC es converteix en el primer centre de Tarragona en obtenir aquesta important acreditació, consolidant-se com un referent en la rehabilitació cardíaca a la regió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies