HomeCulturaLa V nit de la Cultura de la Ràpita commemora els aniversaris...

La V nit de la Cultura de la Ràpita commemora els aniversaris de tres entitats culturals del municipi

La Ràpita va celebrar la V Nit de la Cultura rapitenca en un acte a l’Auditori Sixto Mir. En esta celebració, des del consistori s’han commemorat tres entitats culturals de la Ràpita que estan d’aniversari: l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Orfeó Pau Casals i l’Esbart Dansaire Rapitenc, que compleixen 75, 50 i 40 anys respectivament.

La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, va destacar el compromís que les tres entitats tenen amb la cultura, així com agrair-los públicament la seua implicació: “Gràcies per omplir l’Auditori, les places i els carrers, per portar la cultura rapitenca allí on aneu i, sobretot, per mantenir-la viva. Per molts anys més!”.

La Nit de la Cultura de la Ràpita suposa un reconeixement a totes les persones i entitats de la Ràpita que tenen, d’una manera o d’una altra, un vincle directe amb el món de la cultura. Així com a tots i totes els que fomenten el teatre, el cinema, la dansa, la poesia, l’escriptura, la música i l’escultura, entre altres disciplines. Esta festa també es tracta d’un agraïment al seu esforç, talent i dedicació, perquè no hi ha forma d’expressió més potent i bonica que la cultura.

Durant l’acte, l’alcalde i la regidora de Cultura van lliurar el Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó 2022 a Montse Boldú per l’obra ‘Un mar empresonat entre pestanyes’ i el Premi d’Escultura Agustí Vizcarro ‘La Pin’ a Irene Aguilar. Totes dues premiades van rebre el diploma acreditatiu i un obsequi consistent en l’obra completa d’Arbó publicada en tres acurats volums. A més, Cossetània edicions s’encarregarà de publicar l’obra de Boldú per a la propera primavera, mentre que Aguilar tindrà l’oportunitat d’exposar al Museu de la Mar de l’Ebre l’any que ve. El premi econòmic de l’Arbó és de 1500 euros, mentre que el d’escultura està dotat amb 2000.

Ambdós concursos formen part dels certàmens consolidats a la Ràpita des de fa anys. El premi de narrativa és un dels premis literaris de referència de les nostres terres que porta més de trenta anys en marxa gràcies a tots els escriptors i escriptores que participen cada any. Pel que fa al premi d’escultura, permet reconèixer el treball dels escultors i escultores i, a més, difon la figura de l’escultor rapitenc reconegut com un mestre de forja: Agustí Vizcarro.

En finalitzar el lliurament de premis i un cop acabat el sopar servit pel local rapitenc Freddy Caliu Familar, els assistents a l’acte van poder gaudir de l’actuació musical de l’artista Rampaire.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies