HomeMedi AmbientLa Via Verda de la Val de Zafán registra un total de...

La Via Verda de la Val de Zafán registra un total de 339.985 usuaris al tram del Baix Ebre durant el 2020

Segons les dades recollides pels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre, en tres punts de l’itinerari del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán, un total de 339.985 usuaris han passat per este tram del Baix Ebre durant el 2020.

El 52,3% correspondria a ciclistes, mentre que un 47,7% han estat vianants. Els mesos de major afluència han estat juliol i agost, amb prop de 80.000 persones, seguits de setembre i octubre.

Un 70% la detectat el comptador instal·lat a Tortosa, mentre que el d’Aldover registra un 17% dels usuaris i el de Benifallet un 13%. Les dades recollides mostren que als comptadors de Tortosa i Aldover es manté el volum d’usuaris durant tot l’any, a excepció dels mesos del confinament per la Covid-19; però en el cas de Benifallet l’afluència més gran d’usuaris de la via es concentra entre els mesos de juliol i octubre.

Estes dades constaten que la Via Verda de la Val de Zafán és un dels actius turístics més potents de la comarca, tant pel que fa al turisme de proximitat com per a l’internacional. En aquest sentit, el diari britànic ‘The Guardian’ ha inclòs la Via Verda entre una vintena de descobriments turístics del 2020.

Estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Xerta

D’altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat una estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Xerta, a la vora de l’estació de la Via Verda. Es tracta d’una estació de recàrrega semiràpida, que permet carregar dos vehicles elèctrics simultàniament en un temps comprès entre dues i quatre hores. En esta estació poden accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, siguen cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes. Esta actuació ha estat finançada per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

Per tal de fer ús d’esta estació de recàrrega, els propietaris poden sol·licitar al Consell Comarcal del Baix Ebre l’emissió d’una targeta de mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. Es tracta del mateix funcionament que fa servir l’estació de recàrrega pública que hi ha a l’entrada del Consell Comarcal del Baix Ebre. També són vàlides les targetes de mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l’Aliança dels Municipis per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 78

Últimes notícies